öltözködés lakáskultúra gasztro: blog

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro hírei

Mégis kinek öltözködünk?




Hányszor halljuk innen-onnan:,azért van állandóan tűsarkúban,mert tetszeni akar a férfiaknak.
Ön kinek a kedvéért akar csinos lenni?
Íme 4 nőtípus-válassza ki,melyik csoportba tartozik!

                       ,,Az tetszik nekem,amit a barátnőmön meglátok"

Mit mond a lélekbúvár:
Ő a tipikus versengő alkat,akit a többiek befolyásolnak.Megnézi,hogyan néz ki a kolléganője,barátnője,és az a minimum,hogy ő is olyan szeretne lenni,vagy épp még csinosabb,még szebb.Ha kosztümös,munkahelyen dolgozik,oda sem a konfekcióruhákat fogja felvenni,hanem inkább elmegy divattervezőhöz,és egyedi kombinációt varrat.Szereti,ha hangsúlyozhatja  magát,az egyediségét.

Tovább 

A ragyogó arc titka.




Hiába a legjobb krémek,a trendi sminktermékek,az ügyes kezű kozmetikus,ha a mindennapos arctisztításról megfeledkezünk.

                                         Este,és reggel.

Kezdjük az esti feladatokkal,mert erről szoktunk legtöbbször megfeledkezni.Egy hosszú nap után már alig várjuk,hogy bedőljünk az ágyba.Ha ki sem sminkeltük magunkat,nem is értjük,miért is kellene most hosszú perceket arctisztítással tölteni.Nos azért,mert a napközbeni szennyeződésektől (por,izzadságcseppek) alaposan meg kell tisztítani a bőrünket,a pórusainkat.A rárakodott piszok mélyen megtelepszik,eltömíti a pórusokat,így akkor is pattanások tarkíthatják arcunkat,ha már kinőttünk a tinédzserkorból,vagy ha épen nem zsíros a bőrünk,sőt!

Tovább 

 

Kalcium ( CA )





Szinte nincs olyan szervünk,amelynek ne lenne szüksége kalciumra.
A csontjainkban rejtegetjük:Szervezetünkben a leggyakoribb ásványi anyag a kalcium.Legnagyobb része a csontjainkban és a fogainkban raktározódik el,de a vérünkben is található,amely így végigfut az egész testünkben.Gyerekkorunkban épülnek a csontjaink,míg időskorunkban a csontritkulás a jellemző.Harmincéves korunkban érjük el a lehető legnagyobb csonttömeget.Az ezt követő időszakban különösen fontos,hogy elég kalciumot vigyünk be.Együnk sok tejterméket,mákot,szezámmagot,gombát,tojássárgáját,szardíniát.

Tovább 

 Tisztára!


Természetes súroló:Csúnya lerakódások a konyhában,makacs foltok a fürdőszobában?
Ide egy igazán erős súrolóra van szüksége!
És elkészíthetjük csupán a kamránkban összeszedve a hozzávalókat.
Szódabikarbónához keverjünk annyi frissen facsart citromlevet,hogy kenhető pasztát kapjunk,és ezzel sikáljuk végig a felületeket.
Zsírkréta ellen:
Ha a gyerekeink zsírkrétával veszik célba a falainkat,főhet a fejünk,hogyan szabaduljunk meg a nemkívánatos műalkotásoktól.

Tovább 

  Dinnyés álomdiéta.




Csíkos,zöld,sárga,mézes-a dinnyével nem lehet betelni,,mert nem csak nagyon finom az íze,hűsít,hanem még laktat is,és segíti a fogyókúrát.
A dinnyének nemcsak a cukor-,hanem a kalóriatartalma is elhanyagolható.Vagyis bátran degeszre ehetjük magunkat belőle,akkor sem kell félnünk attól,hogy emiatt elrontottuk a diétánkat.Ugyanis 1 csésze görögdinnyében mindössze 46,a mézdinnyében 64,míg a sárgadinnyében 60 kalória van.Pontosan azért népszerűek a különböző dinnyediéták,mivel könnyen betarthatóak és változatosak is.

Tovább 

Munkahelyi étkezés

Sokféle módja van a munkahelyi étkezésnek, és mivel nem otthon vagyunk, talán lazábban állunk hozzá az élelmiszer-biztonsági és higiéniai kérdésekhez is. Ezért bemutatjuk a hibázási lehetőségeket, és ötleteket adunk a biztonságos munkahelyi étkezéshez.

Mit is eszünk a munkahelyen, ha nem otthon reggelizünk?

Hozunk otthonról szendvicset, gyümölcsöt, veszünk péksüteményt, kávét, joghurtot és egyebeket, vagy beszerezzük ugyanezeket a büféből, boltból.

Tovább 

 Táplálkozás az évszakok szerint.


A tudatos vásárlási szokások kialakításával étkezési szokásainkat is tudatosabbá tehetjük,ha átgondoljuk,hogyan,melyik évszakban mit miért eszünk,és hol vásároljuk meg.
A globális kereskedelem egyik következménye,hogy ma már minden évszakban szinte mindenféle termény,élelmiszer kapható a hazai üzletekben.
Ha nem is mindenhol,de kis utánajárással beszerezhetjük a tőlünk távoli kontinenseken termő zöldséget,gyümölcsöt,akár húsféleségeket is.A magyar vásárlók közül azonban egyre többen választják a helyi termelők áruit.

Tovább 

 Aki a csirkehúst szereti.



Figyeljen oda az elkészítésére!A csirkehús kedvelt,könnyű húsféle,de főzéskor,sütéskor különösen ajánlatos néhány alapvető élelmiszer-biztonsági szabály betartása.
A háziasszonyok körében már abban is megoszlanak a vélemények,hogy kell-e,szabad-e főzés-sütés előtt megmosni a csirkehúst,vagy általában bármilyen húsféleséget.
A nyers csirkehúson a szemmel látható-és mosással eltávolítható-szennyeződések ( bélsár,csomagoló anyag maradék,sár,el nem távolított toll ) mellett,gyakran előfordulhat egészségre ártalmas baktérium,akár szalmonella is.

Tovább 

Erdőjárás,gombászás.



A gombákról,sokunknak csupán a gyerekkori mesekönyvek képei ugranak be elsőre.A mérgező,piros alapon fehér pettyes kalpagú légyölő galócánál és a fehér,termesztett csiperkénél megáll a tudományunk.
Pedig több száz ehető gombából válogathatunk kora nyártól késő őszig.Amikor kirándulni indulunk és gombászni támad kedvünk az őszi erdőben,legyünk nagyon óvatosak!Ha mi nem ismerjük a gombafajokat,semmiképpen ne kísérletezzünk!Hívjunk el valakit kísérőnek,aki a leggyakrabban előforduló,mérgező fajokat felismeri,és legalább a gyilkos galócát azonosítani tudja.Bár a gombák alig 3%-a mérgező,csak olyan gombát biztonságos felszedni,amelyet bizonyosan felismerünk.Vannak például olyan mérgező gombák,amelyek hasonlóságuk miatt könnyen összetéveszthetők ehető ,,párjukkal".Az eső a légyölő galócáról könnyen lemoshatja a pöttyöket,és máris eltűnt egy jellegzetesség.Éppen ezért a vadon termő,saját gyűjtésű gombát mindig vizsgáltassuk gomba szakellenőrrel!A gomba szakellenőr ök ingyenesen megvizsgálják a piacon.

Tovább 

 Lekvárnak,befőttnek,pálinkának...







Mi lehet a közös nevezője?




A szilva!A magyar hagyományokban legmélyebben gyökerező gyümölcsöt keresve a szilva mindenképpen a jelöltek között van.
Gondoljunk csak a szilvalekvár,szilvabefőtt,aszalt szilva,szilvapálinka évszázadok óta töretlen népszerűségére,a szilvákkal kapcsolatos helységnevekre ( például;Szilvásvárad,Újszilvás,Szilvásszentmárton ),és kifejezésekre ( például;hétszilvafás, nemes ).
Valamikor a szilva volt Magyarországon a legelterjedtebb gyümölcs,az 1895-ős összeíráskor több szilva volt hazánkban,mint minden egyéb gyümölcsfa együttvéve.Ez leginkább annak volt köszönhető,hogy a szilva viszonylag igénytelen-vagyis inkább nagy tűrőképességű,ezért gyakorlatilag kevés munkával szinte bárhol termeszthető.A szilvafák nagy része nem is kertekben,hanem szinte vadon nőtt mindenhol:mezsgyéken,utak mellett,szőlő között,ártereken.Így alakultak ki ( például;a Tisza és a Szamos mentén )az ártéri gyümölcsös,amelyek nagyobbrészt szilvafákból álltak.Ezekben a nagy kiterjedésű,félig vadon növő gyümölcsligetekben szelektálódtak ki azok a tájfajták,amelyek megalapozták ezen vidékek hírnevét,mint például a penyigei ( más néven ,,nem tudom")szilva,amely a méltán híres szatmári szilvapálinka alapanyaga.Az ilyen régi művelésmódú, ,,Dzsungelgyümölcsösnek" is nevezett ártéri gyümölcsösökből mára mutatóba is alig maradt.Kisar község határában egy 16 hektáros rész viszont máig megvan,természetvédelmi oltalom alatt áll.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

szilasi ilona írta 1 hete a(z) Irány a konyha. fórumtémában:

Boszorkány pogácsa. https://receptneked.hu/edes-...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu