öltözködés lakáskultúra gasztro Blog: 2016. március

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro hírei - 2016. március

Főtt sonka nélkül nincs húsvét.




A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka.Bár a boltokban kapható eleve főtt sonka is,érdemes hagyományosan érlelt,csak füstölt ( nyers ) változatot venni,amit azonban magunknak kell megfőzni.Fontos az időzítés,hiszen áztatással együtt akár egy napot is igénybe vehet a sonka elkészítése.A húsvéti sonkát általában nagyszombaton szokták megfőzni,de maximum a fogyasztás előtt pár nappal érdemes megfőzni.
Először hagyjuk állni a vízben a sonkát,hogy a só nagy része kiázzon belőle:ha nagyon száraz és sós a hús akkor egy éjszakára,különben elég egy-két óra.Öntsük le az áztatólevet,és friss vízben lassan főzzük puhára a sonkát,majd hagyjuk saját levében kihűlni.Ha ugyanis a levegőn hűl,kiszárad és megkeményedik.Csak akkor szeleteljük,ha már teljesen lehűlt és megdermedt.A sonka főzőlevének egy részében a húsvéti tojásokat is megfőzhetjük.Nem kell aggódni,ha az ünnep után is marad a sonkából,hiszen könnyen változatos ételeket készíthetünk belőle.

Tovább 

Petőfi éhesen túrós tésztáról álmodozott

Ha gasztronómiai múltidézést tartunk, és szeretnénk megtudni, mit ettek és ittak a márciusi ifjak, miközben a 12 pontot fogalmazgatták, nincs könnyű dolgunk. Petőfi Sándor nem volt egy Mikszáth Kálmán, ami az ételleírásokat illeti. 

Alig bukkanni evéssel kapcsolatos utalásokra Petőfi Sándor leveleiben vagy naplójában, költeményeiben is inkább a borért lelkesedik, pedig nem volt nagyivó, sőt. Csak nagyítóval találtunk apró gasztronómiai vonatkozású félmondatokat.

Tovább 

 

Sóska és spenót.


                                    Sóska és spenót.

A gasztronómiában akad néhány alapanyag,amit az ember vagy nagyon szeret vagy nagyon utál.Ilyen többek között a sóska és a legvadabb ellenérzéseket is kiváltani képes spenót.


Mellesleg ezek a húsvét előtti nagycsütörtök slágerei.
A perzsa ősöktől származó spenót karrierje nagyjából a 7.században kezdődött,amikor a nepáli király ajándékként 647-ben Kínába megérkezett a ,,perzsa zöld".A spenót-vagy más néven paraj-Spanyolországból kiindulva hódította meg az öreg kontinenst.Angliában sokáig spanyol zöldségként tartották számon.

Tovább 

Festmények, amelyeket tollakra készítettek

2016. Március 04. | Diós Anita
Más tollával ékeskedni talán nem illik, más tollát ékesíteni viszont már talán elnézhető – főleg akkor, ha ilyen csodálatos festményekkel ékesítik őket!
Festett tollakFestett tollak (Forrás: demilked.com)

Manapság már nem kell meglepődnünk, ha egy-egy festményt egészen különleges „vásznon” pillantunk meg – egy ideje már egyre elfogadottabbá kezdenek válni az olyan alkotások is, amelyek például levelekre, vagy éppen madarak tollaira kerültek.

Tovább 

Lakássá alakított régi vagonok - Kényelem felsőfokon

A kicsi otthonok napjainkban úgy terjednek, mint a futótűz. Nem csak divatosak, de költséghatékonyak és egyben energiatakarékosak, főleg ha kialakításuk egyszerű.

 

A régi járművek is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, szívesen újítják fel őket és alakítják lakhatóvá például a buszokat és a vagonokat. Az átalakított vagonok olyanok, akár egy menedék, imádni való otthonok. Első látásra talán nem tűnik túl nagy történetnek, de ha jobban megnézzük belülről ezeket az otthonokat, olyan szépek és kényelmesek, mintha régi szállodai szobát pillantanánk meg.

Tovább 

Kalács nélkül nincs húsvét.



lágy kalács igazán ünnepi eledel,húsvétkor elmaradhatatlan.Sőt,ha nem fogyott el,tepsiben sült desszert alapanyagként is kiváló.A kalács finom búzalisztből tejjel,vajjal és tojással dagasztott,kelt,foszlós bélű,édes ízű sült tésztaféle,amelyet a magyar hagyományok szerint elsősorban ünnepekre készítenek.
Formája szerint a kalács lehet kerek és hosszúkás,telt,lyukas közepű,vagyis kuglóf és rácsosan alakított,fonott vagy sima.A 19.század végéig elkészítése azonos volt a házi kenyérével,csak formájában különbözött:kenyértésztából lyukasra alakították.

Tovább 

porta ovos (4) (640x480, 80Kb)
PICT0007 (640x480, 95Kb)
PICT0005 (700x525, 77Kb)





























VIDEÓ

 

Forrás: http://www.liveinternet.ru/users/lidiya_zhuzha/post21011

 

8620/

 


Nagyon egyszerű, kezdők is bátran hozzáfoghatnak!

 

 

 

Szerintem nagyon egyszerű ez a poncsó, már csak azért is, mert a végén nem kell semmit összevarrni. Csak körbehorgoljuk a hasítékot, (ha kell) behúzkodjuk a rojtokat, a megkötőt megsodorjuk, behúzzuk, és már kész is.

A poncsó hosszát úgy határozzuk meg, hogy a gyerek nyaktövétől, ahol a pulcsik nyaka is szokott kezdődni, a kinyújtott karját mérjük meg a kézfej közepéig.

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

3-as körkötőtű a nyaka részhez
4-es körkötőtű a továbbiakhoz
3-as horgolótű a nyakkivágás körbehorgolásához és a rojtok behúzásához.

Tovább 

Kötött poncsó kezdőknek is


poncsó kötés kezdőknek

Szerző Klárika szeptember 1, 2014. Közzétéve Poncsók, sálak, kendők

Különböző mintákat kombinálva készült ez a poncsó, bár első látásra bonyolultnak tűnik, mégsem az, könnyen megköthetik kezdők is, ebben segít a kötés leírás is, valamint nincsenek fogyasztások, szaporítások, egyszerűen négyzetet kell kötni és összevarrni.

 

A poncsó mérete: S-M / L-XL

Mellbőség: 84(S)-88-92(M) / 96-100(L)-104-110(XL).

A megkötött poncsó méretei:
mellbőség: kb.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu