Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Főtt sonka nélkül nincs húsvét.
A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka.Bár a boltokban kapható eleve főtt sonka is,érdemes hagyományosan érlelt,csak füstölt ( nyers ) változatot venni,amit azonban magunknak kell megfőzni.Fontos az időzítés,hiszen áztatással együtt akár egy napot is igénybe vehet a sonka elkészítése.A húsvéti sonkát általában nagyszombaton szokták megfőzni,de maximum a fogyasztás előtt pár nappal érdemes megfőzni.
Először hagyjuk állni a vízben a sonkát,hogy a só nagy része kiázzon belőle:ha nagyon száraz és sós a hús akkor egy éjszakára,különben elég egy-két óra.Öntsük le az áztatólevet,és friss vízben lassan főzzük puhára a sonkát,majd hagyjuk saját levében kihűlni.Ha ugyanis a levegőn hűl,kiszárad és megkeményedik.Csak akkor szeleteljük,ha már teljesen lehűlt és megdermedt.A sonka főzőlevének egy részében a húsvéti tojásokat is megfőzhetjük.Nem kell aggódni,ha az ünnep után is marad a sonkából,hiszen könnyen változatos ételeket készíthetünk belőle.
Petőfi éhesen túrós tésztáról álmodozott
Ha gasztronómiai múltidézést tartunk, és szeretnénk megtudni, mit ettek és ittak a márciusi ifjak, miközben a 12 pontot fogalmazgatták, nincs könnyű dolgunk. Petőfi Sándor nem volt egy Mikszáth Kálmán, ami az ételleírásokat illeti.
Alig bukkanni evéssel kapcsolatos utalásokra Petőfi Sándor leveleiben vagy naplójában, költeményeiben is inkább a borért lelkesedik, pedig nem volt nagyivó, sőt. Csak nagyítóval találtunk apró gasztronómiai vonatkozású félmondatokat.
|
|
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Sóska és spenót.
Festmények, amelyeket tollakra készítettek
Lakássá alakított régi vagonok - Kényelem felsőfokon
A kicsi otthonok napjainkban úgy terjednek, mint a futótűz. Nem csak divatosak, de költséghatékonyak és egyben energiatakarékosak, főleg ha kialakításuk egyszerű.
A régi járművek is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, szívesen újítják fel őket és alakítják lakhatóvá például a buszokat és a vagonokat. Az átalakított vagonok olyanok, akár egy menedék, imádni való otthonok. Első látásra talán nem tűnik túl nagy történetnek, de ha jobban megnézzük belülről ezeket az otthonokat, olyan szépek és kényelmesek, mintha régi szállodai szobát pillantanánk meg.
Kalács nélkül nincs húsvét.
A lágy kalács igazán ünnepi eledel,húsvétkor elmaradhatatlan.Sőt,ha nem fogyott el,tepsiben sült desszert alapanyagként is kiváló.A kalács finom búzalisztből tejjel,vajjal és tojással dagasztott,kelt,foszlós bélű,édes ízű sült tésztaféle,amelyet a magyar hagyományok szerint elsősorban ünnepekre készítenek.
Formája szerint a kalács lehet kerek és hosszúkás,telt,lyukas közepű,vagyis kuglóf és rácsosan alakított,fonott vagy sima.A 19.század végéig elkészítése azonos volt a házi kenyérével,csak formájában különbözött:kenyértésztából lyukasra alakították.
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Nagyon egyszerű, kezdők is bátran hozzáfoghatnak!
Szerintem nagyon egyszerű ez a poncsó, már csak azért is, mert a végén nem kell semmit összevarrni. Csak körbehorgoljuk a hasítékot, (ha kell) behúzkodjuk a rojtokat, a megkötőt megsodorjuk, behúzzuk, és már kész is.
A poncsó hosszát úgy határozzuk meg, hogy a gyerek nyaktövétől, ahol a pulcsik nyaka is szokott kezdődni, a kinyújtott karját mérjük meg a kézfej közepéig.
Hozzávalók:
3-as körkötőtű a nyaka részhez
4-es körkötőtű a továbbiakhoz
3-as horgolótű a nyakkivágás körbehorgolásához és a rojtok behúzásához.
Kötött poncsó kezdőknek is
Különböző mintákat kombinálva készült ez a poncsó, bár első látásra bonyolultnak tűnik, mégsem az, könnyen megköthetik kezdők is, ebben segít a kötés leírás is, valamint nincsenek fogyasztások, szaporítások, egyszerűen négyzetet kell kötni és összevarrni.
A poncsó mérete: S-M / L-XL
Mellbőség: 84(S)-88-92(M) / 96-100(L)-104-110(XL).
A megkötött poncsó méretei:
mellbőség: kb.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu