öltözködés lakáskultúra gasztro: blog

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro hírei

Ké­szülj: 2017 far­mer­di­vat­já­tól ki fogsz akadni...!

Nem fogsz örülni az új trend­nek, de jobb, ha lé­lek­ben fel­ké­szülsz rá. Ha­ma­ro­san min­denki ebben fe­szít!

Nagyon sajnáljuk, de nincs jó hírünk. Jövőre átveszi az uralmat a patchwork farmer, és szinte képtelenség lesz megkerülni a trendet. Hogy miért is olyan aggasztó ez, azt meg is mutatjuk.

Ha visszafogottabb mintát választasz, akkor a dolog még elmegy, de nehéz ezt elképzelni minden alkaton és minden alkalomra...

Tovább 

 Gyömbér-gyógynövény és fűszer.






Az ókori indiaiak a gyömbért főzéshez és emésztési problémák orvoslására használták.Vallásos ünnepek előtt,hogy hagymaszagú leheletükkel ne sértsék meg isteneiket,gyömbérrel helyettesítették a fokhagymát és a hagymát.Az ókori görögök,az emésztést elősegítő tulajdonságát kihasználva lakomák után kenyérrel fogyasztották.Később a gyömbért beledolgozták a kenyérbe.Afrikában a férfiak körében mint afrodizákum terjedt el,de egy régi indiai recept szerint is hatékony,ha lereszelve mézzel és reszelt főtt tojással elkeverjük:kiváló gyógyszer impotencia ellen.

Tovább 

 

Gyümölcsből,zöldségből naponta 5 x !



Lehet,hogy az ősz nem a kedvenc évszaka,ám az ősszel beérő gyümölcsök és zöldségek minden bizonnyal kedvencei ilyentájt szokásos étrendjének.Legalábbis így kellene lennie!
Érdemes minél többféle zöldséget-gyümölcsöt kipróbálni,megkóstolni és megszeretni,mert szinte mindegyik jelentősen segíti a szervezet működését.
Az ősz lenne az az időszak,amikor alaposan feltölthetjük szervezetünk tartalékait-akár a régiek,ahogy minden ősszel telerakták kamráikat.

Tovább 

Csemegekukoricát minden fogásban.



Az inkák termesztették először,Észak-Amerikába is rajtuk keresztül jutott el a kukorica.Három fajtáját fogyasztjuk:a pattogatni való kukoricát,a csemegekukoricát,és a bébikukoricát.A kukoricaszemek keményítőt tartalmaznak,amelyet nemcsak a gasztronómiában,de a gyógyszeriparban is felhasználnak.
A zöldborsóhoz hasonlóan a kukoricából is gyorsan elillan a cukor,de ha még frissen lefagyasztják,hónapok múlva is élvezhető a nyárutót idéző édes íze.Készülhet belőle leves vagy krémleves.Kitűnő vendégváró fogás a kukoricasaláta,amelyet más finomságokkal is kombinálhatunk:almával és sajttal.A friss vagy egy kicsit előfőzött kukorica ízletes grillen megsütve,akár fűszerekkel megbolondítva,sőt baconbe is tekerhető sütés előtt.A csöves kukoricáról télen sem kell lemondani,a nagy áruházak mélyhűtő-pultjaiban megtalálható februárban is.A bébikukorica igazi ínyencség.Sós lében eltéve konzervként vagy fagyasztott zöldségkeverékekben találkozhatunk vele.

Tovább 

Hogyan kell sütőtököt sütni? Mutatjuk!

Ismét beindult a sütőtök szezonja. Ha egyszer is föltetted a kérdést, vajon hogyan süss sütőtököt, akkor íme, most megtudhatod a legfontosabb szabályokat. Nem ördöngösség, nem bonyolult, de a siker érdekében nem árt betartani. Felkészültél a sütőtöksütésre?

Sütés előtt válassz megfelelő sütőtököt

A sütés egyik titka, hogy a sütőtök ép, egészséges és kellően érett legyen. Ha a sütőtök héja szép narancssárga, és sérülések, penészfoltok sem láthatók a felületen, akkor szinte biztos lehetsz abban, hogy az íze is megfelelően édes.

Tovább 

Körte,a nagylelkű ősz ajándéka.



Homérosz az istenek ajándékának nevezte a körtét.A mitológiai történet szerint Zeusz egyik fiát,Tantaloszt büntetésből az alvilágba száműzték gonosz tettei miatt,és egy körtefa alatt kellett meggyónnia a gaztetteit.
Az első nemesített fajtákat a görögök termesztették körülbelül 3 ezer évvel ezelőtt.A kínai hagyományokban a körtefa a szomorúságot és az elválást,a keresztény kultúrkörben viszont csoportos,hófehér  virágaival Szűz Máriát jelképezi.Európában a gyümölcstermesztés a szerzetesek feladata volt.A középkorban a körtét mindig megfőzték,mert a nyers körtét rossznak,sőt mérgezőnek tartották.Ám  XIV.

Tovább 

Csicseriborsó-sokoldalú hüvelyes.


A csicseriborsó az egyik legmellőzöttebb  hüvelyes,pedig finom,tápláló,egészséges és számtalan fogást készíthetünk belőle.Nem csak vegetáriánusoknak való,de ők különösen szeretik,mert fehérjében különösen gazdag zöldségféle.Belőle készül a humusz,a falafel,de nagyon finom salátákban,currykban,levesekben is.Lisztjéből lepények készülnek szerte a világon.Három világrészen mintegy 10 millió hektáron termesztik.Afrikában,Latin-Amerikában és Indiában az egyik fő fehérjetartalmú táplálékforrás.

Tovább 

Zöld vagy fekete olívamártogatós.
Hozzávalók:
20 dkg krémsajt,
1 dl tejföl,
10 dkg zöld vagy fekete olívabogyó,1 kisebb fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma,só-bors.

Elkészítés:
A hagymát kockázzuk fel,az olívabogyókat a fokhagymával együtt vágjuk olyan kicsi darabokra,amennyire lehetséges,majd keverjük össze a tejföllel és a krémsajttal.Sózzuk,borsozzuk ízlés szerint.Ha van turmixgépünk,akkor össze is  turmixolhatjuk a hozzávalókat.Frissen készült pirítóssal tálaljuk.

Tovább 

Szalámis Langalló.

Hozzávalók:

50 dkg finom liszt,3dkg élesztő,2 kanál joghúrt,2 kanál libazsír,2 db burgonya,2 teáskanál só,2 dl víz,1 kávéskanál cukor,3 dl 20%-os tejföl,5 derezd fokhagyma,30 dkg szalámi,2-3 szál újhagyma,1 db lila hagyma,2 db hegyes erős paprika,2 db kápai paprika,25 dkg sajt.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük,meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn.Az élesztőt a csipet cukorral,langyos vízben felfuttatjuk.Ha a burgonya  langyosra hűlt,a többi hozzávalóval belegyúrjuk a tésztát.Meleg helyen,letakarva,egy órát kelesztjük.A hagymákat apróra,a szalámit és a paprikákat vékony szeletekre vágjuk.A fokhagymát átnyomjuk,vagy apróra vágjuk,és a tejfőlbe keverjük.A sajtot lereszeljük.

Tovább 

Lecsó,ahogy a Franciák szeretik.


   Francia lecsó-Ratatouille.

A lecsó egyik olyan ételünk,melynek elkészítését mindenki máshogy ismeri,abbanviszont mindenki egyetért,hogy nincs tökéletes lecsó paradicsom,paprika,és hagyma nélkül.Kóstolta már a franciásat?

Hozzávalók:-1 padlizsán,
                    -1 cukkini,
                    -3 tv-paprika,
                    -3 paradicsom,
                    -1 közepes vöröshagyma,
                    -1-2 gerezd fokhagyma,
                    -1 csokor petrezselyem,
                    -pár levél friss bazsalikom,
                    -1 kávéskanálnyi kakukk fű,
                     -só,frissen őrölt bors,olaj.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

szilasi ilona írta 1 hete a(z) Irány a konyha. fórumtémában:

Boszorkány pogácsa. https://receptneked.hu/edes-...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu