öltözködés lakáskultúra gasztro: blog

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro hírei

Kalács nélkül nincs húsvét.



lágy kalács igazán ünnepi eledel,húsvétkor elmaradhatatlan.Sőt,ha nem fogyott el,tepsiben sült desszert alapanyagként is kiváló.A kalács finom búzalisztből tejjel,vajjal és tojással dagasztott,kelt,foszlós bélű,édes ízű sült tésztaféle,amelyet a magyar hagyományok szerint elsősorban ünnepekre készítenek.
Formája szerint a kalács lehet kerek és hosszúkás,telt,lyukas közepű,vagyis kuglóf és rácsosan alakított,fonott vagy sima.A 19.század végéig elkészítése azonos volt a házi kenyérével,csak formájában különbözött:kenyértésztából lyukasra alakították.

Tovább 

porta ovos (4) (640x480, 80Kb)
PICT0007 (640x480, 95Kb)
PICT0005 (700x525, 77Kb)





























VIDEÓ

 

Forrás: http://www.liveinternet.ru/users/lidiya_zhuzha/post21011

 

8620/

 


 

Nagyon egyszerű, kezdők is bátran hozzáfoghatnak!

 

 

 

Szerintem nagyon egyszerű ez a poncsó, már csak azért is, mert a végén nem kell semmit összevarrni. Csak körbehorgoljuk a hasítékot, (ha kell) behúzkodjuk a rojtokat, a megkötőt megsodorjuk, behúzzuk, és már kész is.

A poncsó hosszát úgy határozzuk meg, hogy a gyerek nyaktövétől, ahol a pulcsik nyaka is szokott kezdődni, a kinyújtott karját mérjük meg a kézfej közepéig.

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

3-as körkötőtű a nyaka részhez
4-es körkötőtű a továbbiakhoz
3-as horgolótű a nyakkivágás körbehorgolásához és a rojtok behúzásához.

Tovább 

Kötött poncsó kezdőknek is


poncsó kötés kezdőknek

Szerző Klárika szeptember 1, 2014. Közzétéve Poncsók, sálak, kendők

Különböző mintákat kombinálva készült ez a poncsó, bár első látásra bonyolultnak tűnik, mégsem az, könnyen megköthetik kezdők is, ebben segít a kötés leírás is, valamint nincsenek fogyasztások, szaporítások, egyszerűen négyzetet kell kötni és összevarrni.

 

A poncsó mérete: S-M / L-XL

Mellbőség: 84(S)-88-92(M) / 96-100(L)-104-110(XL).

A megkötött poncsó méretei:
mellbőség: kb.

Tovább 

 Böjt-40 nap húsvétig.


böjt az érzéki élvezetek,különösen a táplálkozás korlátozását jelenti.Eredetileg vallási fogalom.Az önkéntes megvonás napjaiban-heteiben az energiát nem az élelmiszerekből,hanem testünk táplálékraktárából nyerjük.Már a perzsák,az egyiptomiak,a görögök,sőt az indiánok is ismerték a böjt,azaz a lelki elmélyüléshez vezető utat.
A nagyobb vallási böjtöt tavasszal és ősszel vannak,egybeesnek az egészségügyi szempontból ajánlott időszakokkal.A böjt vallásos gyakorlata a bűnbánatot,az áldozathozatalt és a megtisztulást szolgálja.Ebben az időszakban nem főztek,sütöttek állati eredetű zsiradékkal:a nagyböjt kezdete  előtt a kamrába tettek mindent,amire 40 napig nem volt szükségük ( zsíros edényeket,szalonnát stb ).

Tovább 

Babapiskóta egyszerűen nagyszerűen.




A babapiskóta piemontei kekszkülönlegesség.Több néven is felbukkan a gasztronómia történetében:a középkorban savoiradiként találkozhatunk vele.Nevét az olasz királyi családról,a Savoyaikról kapta.A kultúrtörténeti írások szerint az angolszász ladyfinger elnevezést annak köszönheti a piskóta,hogy a kisült példányokról hölgyek ujjára lehet asszociálni,bár az esetek nagy többségében a babapiskóta mérete egy jól  megtermett súlyemelő ujjával vetekszik.

Tovább 

Gyors almás-fahéjas tekercs

Hozzávalók:almás-fahéjas tekercs2

Almás töltelék:
2 db közepes alma
1,5 dkg margarin
1 kávéskanál finomliszt
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor

Fahéjas-cukros töltelék:
5 dkg margarin
1 evőkanál barna cukoralmás-fahéjas tekercs7
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 teáskanál őrölt fahéj

Tészta:
28 dkg finomliszt
4,5 dkg margarin (olvasztott)
1 evőkanál kristálycukor
3 teáskanál sütőpor
1 db alma reszelve (pépesítve)
6 dl tej
1 db tojás
csipetnyi só

Öntet:
2,5 dkg margarin (olvasztott)
5 dkg porcukor
1 evőkanál méz
kevés tej (ha esetleg túl sűrű az öntet)

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és vajazzunk ki egy nagyobb méretű tepsit.

Tovább 

 Krumpli:nincs élet nélküle.




Olcsó,jó ízű,sokáig eltartható,mindig van otthon,sokféleképpen felhasználható.Kedvező élettani tulajdonságainak köszönhetően akár krumplin is lehetne élni,főként,ha ízletesen,változatosan készítjük.
Sütőben,olajban,tepsiben sütve,főzve,burgonyapüréként;paprikás krumpli,rakott krumpli,rösti,sztrapacska,burgonyasaláta,tócsni,gnocchi formájában-és még hosszan lehetne folytatni a sort,hogyan is készítjük a burgonyát,kolomprét,pityókát.A világ szinte minden sarkában találunk népszerű burgonyás fogást.A krumpli sülhet ropogósra,főhet krémesre,lehet előétel,főétel,és desszerthez is felhasználható.

Tovább 

 

 


<Bővebb!
 
 Woolgirl

Beleszerettem az észt csipke gyönyörű hullámzó formákat.Az ívelt vonalak és virágait ez a kendő, párosulva a látványos zöld a Polár Művész fonalat, azt is sugallják, a hullámzó felszínű levelek és úszik a tenger alatti hínár erdő.

Ez a minta kihívás, egyedülállóan észt öltéssel.Továbbá, öltés markerek trükkös helyezni ezeket a minta varratokat, így képes olvasni a kötés is kell! De rossz oldalon sorok egyszerű csörgedező, hogy hadd elkapni a levegőt. Így ugrás az itt, a víz finom!

Tovább 

 

 

Ballerina kisegér, teljes ingyenes magyar nyelvű minta
Ajánlott tű méret: 3 mm
Rövidítések:
- rp = rövidpálca
- lsz = láncszem
- ksz = kúszószem
- szap = szaporítás, egy szembe kettő rp-t horgolok.
- fogy = fogyasztás, két szemet horgolok egybe
A sorok végén a zárójelben a sor végén kapott szem számot jelölik.

Fej: (fehér fonallal készül)
1. sor: Varázskörbe 6 rp (6)
2. sor: 2 rp minden szembe (12)
3. sor: * 1 rp 1 szap * 6x (18)
4-6. sor: 1 rp minden szembe (18)
7. sor: * 1rp, 1 szap * 6x (27)
8.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

szilasi ilona írta 1 hete a(z) Irány a konyha. fórumtémában:

Boszorkány pogácsa. https://receptneked.hu/edes-...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu