Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kalács nélkül nincs húsvét.
A lágy kalács igazán ünnepi eledel,húsvétkor elmaradhatatlan.Sőt,ha nem fogyott el,tepsiben sült desszert alapanyagként is kiváló.A kalács finom búzalisztből tejjel,vajjal és tojással dagasztott,kelt,foszlós bélű,édes ízű sült tésztaféle,amelyet a magyar hagyományok szerint elsősorban ünnepekre készítenek.
Formája szerint a kalács lehet kerek és hosszúkás,telt,lyukas közepű,vagyis kuglóf és rácsosan alakított,fonott vagy sima.A 19.század végéig elkészítése azonos volt a házi kenyérével,csak formájában különbözött:kenyértésztából lyukasra alakították.
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
|
|
Nagyon egyszerű, kezdők is bátran hozzáfoghatnak!
Szerintem nagyon egyszerű ez a poncsó, már csak azért is, mert a végén nem kell semmit összevarrni. Csak körbehorgoljuk a hasítékot, (ha kell) behúzkodjuk a rojtokat, a megkötőt megsodorjuk, behúzzuk, és már kész is.
A poncsó hosszát úgy határozzuk meg, hogy a gyerek nyaktövétől, ahol a pulcsik nyaka is szokott kezdődni, a kinyújtott karját mérjük meg a kézfej közepéig.
Hozzávalók:
3-as körkötőtű a nyaka részhez
4-es körkötőtű a továbbiakhoz
3-as horgolótű a nyakkivágás körbehorgolásához és a rojtok behúzásához.
Kötött poncsó kezdőknek is
Különböző mintákat kombinálva készült ez a poncsó, bár első látásra bonyolultnak tűnik, mégsem az, könnyen megköthetik kezdők is, ebben segít a kötés leírás is, valamint nincsenek fogyasztások, szaporítások, egyszerűen négyzetet kell kötni és összevarrni.
A poncsó mérete: S-M / L-XL
Mellbőség: 84(S)-88-92(M) / 96-100(L)-104-110(XL).
A megkötött poncsó méretei:
mellbőség: kb.
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Böjt-40 nap húsvétig.
Babapiskóta egyszerűen nagyszerűen.
A babapiskóta piemontei kekszkülönlegesség.Több néven is felbukkan a gasztronómia történetében:a középkorban savoiradiként találkozhatunk vele.Nevét az olasz királyi családról,a Savoyaikról kapta.A kultúrtörténeti írások szerint az angolszász ladyfinger elnevezést annak köszönheti a piskóta,hogy a kisült példányokról hölgyek ujjára lehet asszociálni,bár az esetek nagy többségében a babapiskóta mérete egy jól megtermett súlyemelő ujjával vetekszik.
Almás töltelék:
2 db közepes alma
1,5 dkg margarin
1 kávéskanál finomliszt
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
Fahéjas-cukros töltelék:
5 dkg margarin
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 teáskanál őrölt fahéj
Tészta:
28 dkg finomliszt
4,5 dkg margarin (olvasztott)
1 evőkanál kristálycukor
3 teáskanál sütőpor
1 db alma reszelve (pépesítve)
6 dl tej
1 db tojás
csipetnyi só
Öntet:
2,5 dkg margarin (olvasztott)
5 dkg porcukor
1 evőkanál méz
kevés tej (ha esetleg túl sűrű az öntet)
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és vajazzunk ki egy nagyobb méretű tepsit.
Krumpli:nincs élet nélküle.
Olcsó,jó ízű,sokáig eltartható,mindig van otthon,sokféleképpen felhasználható.Kedvező élettani tulajdonságainak köszönhetően akár krumplin is lehetne élni,főként,ha ízletesen,változatosan készítjük.
Sütőben,olajban,tepsiben sütve,főzve,burgonyapüréként;paprikás krumpli,rakott krumpli,rösti,sztrapacska,burgonyasaláta,tócsni,gnocchi formájában-és még hosszan lehetne folytatni a sort,hogyan is készítjük a burgonyát,kolomprét,pityókát.A világ szinte minden sarkában találunk népszerű burgonyás fogást.A krumpli sülhet ropogósra,főhet krémesre,lehet előétel,főétel,és desszerthez is felhasználható.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
|
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Ballerina kisegér, teljes ingyenes magyar nyelvű minta
Ajánlott tű méret: 3 mm
Rövidítések:
- rp = rövidpálca
- lsz = láncszem
- ksz = kúszószem
- szap = szaporítás, egy szembe kettő rp-t horgolok.
- fogy = fogyasztás, két szemet horgolok egybe
A sorok végén a zárójelben a sor végén kapott szem számot jelölik.
Fej: (fehér fonallal készül)
1. sor: Varázskörbe 6 rp (6)
2. sor: 2 rp minden szembe (12)
3. sor: * 1 rp 1 szap * 6x (18)
4-6. sor: 1 rp minden szembe (18)
7. sor: * 1rp, 1 szap * 6x (27)
8.
szilasi ilona írta 1 hete a(z) Irány a konyha. fórumtémában:
Boszorkány pogácsa. https://receptneked.hu/edes-...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu