Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Velencei álomszeletek
Velencei álomszeletek
Hozzávalók:
2×2 tojásos piskóta
1 db 2 tojásos barna piskótalap
a tepsi mérete:20×30 cm.
A sárga piskótához:
2 db tojás
2 ek. porcukor
2 ek. liszt
1 késhegynyi sütőpor
A barna piskótához:
2 db tojás
2 ek. porcukor
2 ek. kakaópor
1 ek. liszt
1 késhegynyi sütőpor
A megsült,kihűlt lapok locsolásához:
narancslé
A krémhez:
2 csg vaníliás pudingpor
6 dl tej
5 ek. cukor
3 db narancs velő
1/2 üveg barackkompót aprítva
1 dl narancslé
1 zseléfix vagy 1 ek. zselatin vízben oldva
5 dkg csokiforgács
2 dl Oké habmester
A bevonáshoz:
2 dl Oké habmester
A díszítéshez:
narancs
csokiforgács
Elkészítése:
Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 db sárga,1 db kakaós piskótát sütünk.
Az egész tojásokat a cukorral kb 7 percig habosra keverem,utána hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet.
A kakaósnál is így járunk el.
Krém készítése:
A vaníliás pudingporokat ,a cukorral,1 dl tejjel csomómentesre keverjük és a többi tej hozzáadásával,kevergetve felfőzzük.
Kihűtjük.
A narancsokat cikkekre szedjük,hártyákat eltávolítjuk.
A narancsvelőt egy kis tálba tesszük,majd a felaprított barack kompótot is.
1 dl narancslével leöntjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatint beáztatjuk,egy evőkanál tejszínnel kikeverjük.
A kihűlt pudingot kihabosítjuk.
Apránként hozzáadagoljuk a tejszínhabot,a zselatint és gyümölcsöket,lével együtt.
Utolján keverjük hozzá a csokiforgácsot.
Az alsó sárga lapot egy ecsettel megkenjük narancslével.
A krémet úgy osszuk el,hogy egy vékony réteg a fedő lapra is kerüljön.
Az alsó sárga lapot megkenjük a krémmel,ráhelyezzük a kakaós lapot,azt lekenjük narancslével,majd rá a krém és a 2. sárga lap.
Vékonyan rákenjük a krémet,majd a tejszínhabot.
Ízlés szerint díszítjük.
Forrás:
http://www.youtube.com/watch?v=IDEfKKz8h4c
Velencei álom
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Márványkuglóf
Almás-vaniliás krémes sütemény.