Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Délutánra egy kis tere- feréhez tálalva.
Márványkuglóf
Márványkuglóf
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben,1 mk. cukorral összekeverve felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,hozzá keverjük a sót,porcukrot,tojássárgákat és a megkelt élesztőt is hozzá adjuk.
A megmaradt tejjel jól megdagasztjuk,a végén dolgozzuk bele a olvasztott vajat.
A tésztát kétszeresére kelesztjük.
A kuglófformát margarinnal kikenjük,mandulaforgáccsal megszórjuk.
A megkelt tésztát átgyúrjuk,majd 2 cipóra osztjuk.
Az egyik cipót kb. 45 cm hosszú rúddá sodorjuk,a másikat kissé
ellapítjuk és több részletben rászitáljuk a kakaóport,jól összegyúrjuk
és a fehérrel azonos nagyságú rúddá sodorjuk.
A két tésztarudat szorosan összetekerjük,majd a kuglóf aljára fektetjük.
Konyharuhával letakarva ,addig kelesztjük,míg majdnem kitölti a formát.
200 fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Ezt a klasszikus "kávéhoz való süteményt" az eredetére utaló elzászi kuglófnak is emlegetik és egész Elzász illatozik tőle.
Forrás:
Lajos Mari 99 Házi sütemény könyv.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Velencei álomszelet.
Almás-vaniliás krémes sütemény.