öltözködés lakáskultúra gasztro: Zebracsíkos piskótatekercs Nagyon finom sütemény

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Zebracsíkos piskótatekercs
forrás: saját készítés,A vas népe konyhája,a Vas népe újságból(nagyon réen jelent meg) [!]

Nyomtatás

  • elkészítés:60 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Zebracsíkos piskótatekercs
forrás: saját
További képek a sütiről:
 
  • saját
  • saját
  • saját
  • megsütötte: Csilla
 
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 5
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 43
Értékeld a sütit: Szavazatok: 5 Átlag: 5
Hozzávalók
  • A tésztához

    4 egész tojás
    20 dkg cukor
    20 dkg liszt
    4 ek. víz
    kevés citromlé
    1 csg. sütőpor
    1 csg. vaníliás cukor
    2 ek. kakaópor

  • A krémhez

    1 cs. tejszínes pudingpor
    3 ek. porcukor
    3 dl tej
    10 dkg Rama
    25 dkg gesztenyemassza
    fél üveg cukrozott rumos meggy (házilag tettem el)


Elkészítés
1.A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a vizet és tovább keverve a citromlét, valamint a sütőporral elkevert lisztet. A tésztamasszát kettévesszük. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
2.Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és az egyik sarkánál elkezdve átlósan egy-egy csík barna, illetve sárga masszát csíkozunk, váltakozva. A csíkozáshoz használhatunk tortaformázót is. Én kettővel dolgoztam, egyikbe a barnát, a másikba a sárgát töltöttem, de két evőkanállal is dolgozhatunk felváltva. Körülbelül ujjnyi szélesek legyenek a csíkok.
3.Ezután a tésztát megsütjük, majd lekvárral, vagy tetszés szerinti krémmel megtöltjük. A megsült tésztát tiszta konyharuhára feltekerjük, mint a hagyományos piskótatekercset.
4.A tetejére vékony rétegben porcukrot szórunk, hogy szépen látszódjanak a zebracsíkok.
5.A krém készítése: a pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított Ramát és a gesztenyemasszát.
6.Betöltjük a tekercsbe, magozott meggyel megszórjuk és feltekerjük. A tekercs felszeletelésekor minden szelet új mintát mutat.
Tippek

Aki krémesebben szereti, készítse másfél adag krémmel.

Címkék: sok szeretettel. 2014.11.14

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu