Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Lekvárral töltött aranygaluska
Lekvárral töltött aranygaluska
Nagyon finom lett,ma készítettem.
Ajánlom másoknak is elkészítésre.
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
1 mk. só
4 dkg cukor
2,5 dkg friss élesztő
1 db tojás
10 dkg olvasztott vaj
1 vegyszermentes citrom reszelt héja
A töltéshez:
20 dkg baracklekvár
A galuska lekenéséhez:
7 dkg olvasztott vaj
Szóráshoz:
15 dkg cukrozott darált dió keveréke
A vaníliamártáshoz:
4 dkg cukor
60 gr vaníliás pudingpor
6 dl tej
2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet,cukrot,sót,reszelt citromhéjat összekeverjük,a közepébe bele
öntjük a megkelt élesztőt,a tojást és a többi langyos tejjel jól
kidolgozzuk,a végén az olvasztott vajjal szép hólyagosra dagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk,fél cm vastagra nyújtjuk,sűrű
baracklekvárral megkenjük ,majd félbe hajtjuk és 3 cm-es pogácsa
szaggatóval kiszúrjuk.
Vajjal kent tepsibe sorakoztatjuk,olvasztott vajjal lekenjük,cukrozott dióval megszórjuk.
Még 20 percet kelesztjük letakarva.
200 fokra melegített sütőben megsütjük kb. 25 perc alatt.
Ha barnulna a dió,fóliával befedjük,hogy meg ne égjen.
A vaníliamártáshoz valókat összekeverjük és felfőzzük.
Az aranygaluskát még melegen,porcukorral meghintve vaníliamártással fogyasszuk.
Kicsit eltérő a hagyományostól.
Nagyon finom lett.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Egyik legkedvesebb palacsintám.
Párizsikrémes csokoládétorta