Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szerintem nincs olyan ember, aki vagy ilyen vagy olyan néven de nem ismerné ezt a lakodalmakban is méltán népszerű süteményt, a
Lajcsi szeletet:
Én mikróban szoktam összemelegíteni az alapanyagokat: 3 ek. mézet, 3 ek
tejet, 20 dkg cukrot, 10 dkg margarint és 2 ek. kakaóport. Majd az 5
kicsi ujjammal beledolgozok kb 55-60 dkg lisztet, amit előzőleg
elkevertem 1 teáskanál szódabikarbónával.
Lehet, hogy kell még bele liszt, ez mindig attól függ, milyen minőségűt
sikerül beszereznünk. Akkor jó a tészta, ja könnyen gyúrható és már nem
mancsos. Ekkor háromba osztjuk, és kb 27x40-es tepsi hátulján
kinyújtjuk. Az azért jó, ha előtte a tepsit lekentük margarinnal és
meghintettük liszttel. Miután ezen túl vagyunk, villával megszurkáljuk,
hogy ne hólyagosodjon, és előmelegített sütőben kb 15 perc alatt 150
fokon megsütjük. Én nyújtódeszkán szoktam hűteni. Kisütjük a másik két
lapot is. Amint kihűltek, már tölthetjük is a megkeményedett lapokat.
Kétféle krémet kell bele készíteni:
1.krém: 1 cs. málna, eper vagy puncs pudingpor ( lényeg, hogy rózsaszín
legyen ), 4 dl tejben, 4 ek cukorral felfőzünk, majd amikor langyosra
hűlt kikeverjük 15 dkg margarinnal. Ezt az alsó lapra kenjük.
2. krém: 1 vaníliás pudingporból készül a fent megadott hozzávalókkal.
Ezt a középső lapra kenjük, majd a harmadikkal befedjük. Én egy tálcát
szoktam ráfektetni, és azon lesúlyozni. Erre nagyon alkalmas a kilós
liszt vagy a kristálycukorból egy pár csomag.
Egy napot minimum állni hagyjuk, ez alatt puhulnak meg a mézes lapok. Felkockázás után porcukorral bőven hintsük meg.
Készült kép is róla, nem nagyon látszik a krémek között a színkülönbség
így a fotón, de higyjétek el élőben nagyon tutin néz ki! Ja, és nem
utolsó sorban finom is és kiadós!
|
|
szilasi ilona írta 3 hete a(z) Irány a konyha. fórumtémában:
Boszorkány pogácsa. https://receptneked.hu/edes-...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kókusz szelet