Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Etától kaptuk ezeket a különleges lángosokat.
Amilyen különös neve van,attól sokkal szebbek.
Gratulálok az ötlethez.
Készítsük el mihamarább!
Köszönöm szépen Etuska.
Rongyos lángos Eta módra,,,:)
Hozzávalók:
70 dkg sima liszt
2 dkg élesztő
½ mokkás kanál szóda BB
kb 5-6 deci tej
1 nagyobb krumpli
5 dkg zsír
2 kk só
olaj a kisütéshez
Elkészítés: egy kis cukrozott tejbe felfuttatom az élesztőt, hozzá
öntöm a liszthez amibe elkevertem a sót, szóda BB-t, és a krumplit amit
meg főztem és lereszeltem. Langyos tejjel dagasztok inkább egy picit
gyengégg tésztát melyet hagyok meg kelni. Mikor meg kelt a tészta
kiöntöm gyúródeszkára, át gyúrom és hagyom kb. 20 percig kelni majd
elsodrom tégla alakúra kb. másfél újnyi vastagra. Az egész tésztát meg
kenem vékonyan olvasztott zsírral és összetekerem mint a rétest.
Elmetélem a tésztát kb. 2 cm darabokra mintha darázsfészek kalácsot
sütnék és lerakom lisztezett gyúródeszkára s még 15 percig kelesztem.
Felforrósítom az olajat vagy zsírt s egyenként kisütöm a lángosokat.
Nagyon finom puhák a lángosok és szétt lehet tekerni mint a csigákat:)
Jó étvágyat kívánok a fincsi lángosokhoz,,,cukorborsó leveshez mennyei finomak voltak.
https://www.facebook.com/pages/Eta-hagyományos-tortái
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Almás fánk