öltözködés lakáskultúra gasztro: Habarás,rántás-egészségesen!

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Habarás,rántás-egészségesen!


Érzékeny gyomrú,cukorbetegek vagy fogyókúrázó családtagjaink kedvéért is váltsunk újszerű,egészséges rántásra,habarásra.
A régen tanult sűrítéseket akár el is felejthetjük,mert az újabb módokon készültek nagyon jók az emésztésnek,miközben ételeinek íze is pont olyan finom lesz,mint a régi módszerekkel.
Habarás:
Váltsunk alapanyagot!Már az is remek,ha tejfül és a tejszín helyett kefirt vagy joghurtot,búzaliszt helyett pedig rozs-esetleg rizslisztet használunk.Sőt,pár kanál joghurtot vízzel összekeverve,óvatosan a zöldséglevesbe csorgatva fogyókúránk leghatásosabb ételét kapjuk.
Sűrítse az ételt önmagával!
Levesből,főzelékből vegyük ki a majdnem puhára főtt hozzávalók harmadát,és turmixoljuk meg őket pár kanál főzővízzel.Állandó kevergetés közben engedjük bele a sűrítőanyagot az ételbe,és 2-3 perc után tálalhatjuk is.A  gyümölcsleves is  készülhet úgy,hogy leturmixoljuk a félpuhára főzött almát,körtét a levével,és ebbe tesszük a fagyasztott vagy friss meggyet,barackot.Csak pár percig kell főzni ez után.Fahéjon és szegfűszegen kívül se cukor,se tejszín,se puding nem kell ebbe a kalóriaszegény gyümölcslevesbe.
Könnyű rántás.
Érzékeny gyomrúaknak a rántáshoz pirítsunk lisztet,vegyük le a tűzről és így adjunk hozzá kevés olajat és vizet.Így nem hevül fel az olaj,és nem kerülnek az ételbe a gyomrot  irritáló anyagok.De  a rántást helyettesíthetjük burgonyával is.Például a kelkáposzta-főzelékből még sűrítés előtt vegyünk ki pár kocka burgonyát és némi levet.Törjük össze villával és keverjük vissza.Így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Főzés közben besűrűsödik.
Sokan szeretik így a lencselevest és a sárgaborsó-főzeléket.A hüvelyesek egy része szétfő és pürésedik a főzés során,így semmi másra nem kell figyelni,csak,hogy akkor vegyük le a tűzről,amikor megfelelően sűrű az étel.A krumplifőzelék trükkje az,hogy egészen kicsire és közepes méretűre is daraboljuk a burgonyát.Az aprók szétfőnek,így rántja be saját magát a burgonya főzelék.

Megérnek egy próbát!
A zabkorpás vagy rizslisztes sűrítés egészen különleges ízt hoz.Sima vízzel,de egy kis joghurttal is keverhetjük,és úgy adjuk a főzelékhez.A két alapanyagból kisebb mennyiség is elég a jó habaráshoz,mint amikor hagyományosan,búzalisztes módszerrel sűrítünk.

Forrás: Kiskegyed 2018.Május 15.  27.évfolyam,20.szám (1343)




Címkék: konyha.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu