öltözködés lakáskultúra gasztro: Vaniliás mazsolás csiga

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütipédia » Édes » Kelt tészta » Csiga

Vaníliás mazsolás csiga

forrás: Rama [!]

Nyomtatás

  • elkészítés:70 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:40-50 perc
Vaníliás mazsolás csiga
forrás: saját
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 3
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 50
Értékeld a sütit: Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • A tésztához

    60 dkg liszt
    6 dkg porcukor
    10 dkg puha Rama
    2,5 dkg élesztő
    3 db tojássárgája
    3 dl langyos tej
    1 csomag vaníliás cukor
    1/2 citrom reszelt héja
    1 csapott mokkáskanál só

  • A töltelékhez

    2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
    6 dl tej
    20 dkg mazsola

  • A csigák közé

    10 dkg olvasztott Rama

  • Az öntethez

    1 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor


Elkészítés

Az összes lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Az élesztőt egy kis tálban szétmorzsoljuk és 0,5 dl langyos tejben feloldjuk. A lisztből kiveszünk egy maroknyit és az élesztős tejbe keverjük, amiből galuska állagú kovászt készítünk. Egy kevés liszttel beszórjuk a tetejét. Langyos helyre tesszük, kelesztjük. A maradék liszt közepébe lyukat készítünk, ebbe beletesszük a többi hozzávalót, a megkelt kovászt és a maradék tejet, majd tésztát dagasztunk belőle. Meleg helyre tesszük és egy konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk és egy 60x40cm-es téglalap alakú lapot nyújtunk belőle. A töltelékhez kézi habverővel összekeverjük a 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémport és a 6 dl hideg tejet. Ahogy elkezd kicsit sűrűsödni, azonnal a kinyújtott tésztára kenjük, majd megszórjuk a 20 dkg megmosott és lecsepegtetett mazsolával. Feltekerjük a tésztát és langyos vízbe mártott késsel 3,5cm-es darabokra vágjuk (kb. 18 db-ot kell kapnunk). Az olvasztott Ramával kikenünk egy magas (5-6 cm-es) tepsit. A felszeletelt tekercseket élükre állítjuk, majd lazán egymás mellé helyezzük őket a tepsibe úgy, hogy az érintkező felületüket megkenjük az olvasztott Ramával. A maradék olvasztott Ramát a csigák tetejére kenjünk. Rövid ideig kelesztjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Az öntethez kézi habverővel összekeverjük a hozzávalókat és miután langyosra hűlt a süteményünk, a csigákat egymástól óvatosan szétválasztva tálaljuk.

Címkék: sok szeretettel. 2015.01.05

Kapcsolódó cikkek:

  Karamellás pite

  Barackos kocka

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu