Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
További szép napot kívánok mindenkinek!
Mónikától kaptuk e gyönyörű,nagyon finom süteményt.
Köszönöm szépen Mónika.
Uráli szelet
Kakaós tésztához: közepes méretű tepsihez kb.
25 dkg liszt,
15-20 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
2 púpos ek. kakaópor,
15 dkg vaj,
1 kiskanál sütőpor,
1 db tojás,
1-2 ek. tejföl,
csipet só.
Fehér tészta:
50 dkg liszt,
15 dkg cukor,
1 tojás,
1 tk. sütőpor,
csipet só.
Krémhez:
8 dl tej,
10-12 dkg étkezési keményítő (készíthetjük pudingporból is vagy liszttel),
3 cs. vaníliás cukor,
2 db tojás,
kb 15 dkg porcukor,
20 dkg szobahőmérsékletű vaj,
csipet só.
És még:
darált dió ízlés szerint kb. 15 dkg,
sárgabaracklekvár.
Elkészítés:
A kakós tésztát összegyúrjuk 3 felé vesszük,becsomagoljuk őket folpackba majd fél órára betesszük a fagyasztóba.
A fehér tésztát összegyúrjuk és 3 felé vesszük.Kinyújtjuk az egyik
tésztát méretre vágott sütőpapíron vékonyra, megkenjük
sárgabaracklekvárral és megszórjuk darált dióval majd rá reszeljük az
egyik barna tésztát.180 fokos sütőben kb. 15 percet sütjük.Ezt
megismételjük a másik két tésztával is.
A krémhez kevés tejben
csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt belekverjük a tojásokat
is,csipet sót és a maradék tejet.Alacsony lángon sűrű krémet főzünk
belőle.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a vaníliás cukrokat és a cukor
felét.Kihűtjük.A maradék porcukrot kikeverjük a szobahőmérsékletű vajjal
és elkeverjük a krémmel.Ha szükséges a krémet mixeljük át.
Megtöltjük a lapokat,a barna részta legyen felül.
Hideg helyre tesszük.
Váradi Gabika receptje.
· Megosztom · 8451
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Citromos torta.
Leveles sütemény..