öltözködés lakáskultúra gasztro: Szuper medvehagymás receptek

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szuper medvehagymás receptek

A medvehagyma a tavasz első sztárja: friss, zsenge, íze ugyanakkor nem markáns, a gyomrot pedig egyáltalán nem terheli le úgy, mint más hagymafajták. Egyetlen hátránya, hogy tartósíthatatlan, csak és kizárólag frissen jó.

Nem csupán konyhai alapanyagként, de gyógynövényként is számon tartjuk: felső légúti megbetegedéseket, hurutot gyógyít, csökkenti a vérnyomást, magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően pedig immunerősítő hatású. Emésztésserkentő erejének köszönhetően méregtelenítéshez is kiváló. Nyersen szendvicsbe, szendvicskrémbe, salátába, rántottába a legjobb, de néhány egészen különleges ételt is elkészíthetsz vele, ehhez kínálunk most néhány receptet.

Medvehagyma pesto

Hozzávalók:

  • egy csokor medvehagyma
  • fél dl olívaolaj
  • só, bors
  • 2 evőkanál fenyőmag/dió
  • 3 evőkanál parmezán

Elkészítése: A megmosott leveleket mozsárban vagy aprítógéppel dolgozd össze a többi hozzávalóval, míg sűrű masszát nem kapsz. Tálald frissen főtt durumtésztával.

Medvehagyma-krémleves

Hozzávalók:

  • 2 csokor medvehagyma
  • egy evőkanál vaj
  • 2 dl tejszín
  • két nagy fej burgonya
  • kb. fél l húsleves
  • szerecsendió
  • só, bors

Elkészítése: A vajon futtasd meg az apróra vágott medvehagymát, add hozzá a megpucolt és felkockázott krumplit, öntsd fel a húslevessel és főzd puhára. Ha kész, ízesítsd, add hozzá a tejszínt, és turmixold krémesre.

Medvehagymás túrókrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg túró
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • só, bors
  • egy csokor medvehagyma

Elkészítése: A medvehagymát vágd apróra, és villával keverd el alaposan a túróval, a krémsajttal, majd lazíts a krémen egy kevés joghurttal vagy tejföllel. Sózd, borsozd. Tálald zöldségekkel, rozskenyérrel.

Medvehagymás lepény

Hozzávalók:

  • 2 csokor medvehagyma
  • 6 tojás
  • 1 dl tejszín
  • egy evőkanál liszt
  • só, bors
  • egy marék dió
  • reszelt sajt
  • vaj

Elkészítése: A medvehagymát csíkozd fel, a tojásokat verd habosra, öntsd hozzá a tojást, sózd, borsozd, öntsd fel a tejszínnel. Add hozzá a lisztet, keverd csomómentesre. Szórd bele a medvehagymát, ízlés szerint reszelt sajtot, majd a durvára tört diót. Öntsd a masszát kivajazott tűzálló edénybe, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt süsd aranybarnára.

Forrás: http://www.otvenentul.hu/gasztronomia/48263

Címkék: receptek.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu