öltözködés lakáskultúra gasztro: Sajtos-spenótos gnocchi (súlykontroll)

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sajtos-spenótos gnocchi (súlykontroll)

 

 

 

network.hu

Hozzávalók:
  • 2 női adaghoz:
  • 25 dkg spenót
  • 8 dkg zabliszt vagy durumliszt
  • 10 dkg sovány túró vagy ricotta
  • 2-3 dkg reszelt sovány sajt
  • 1 tojásfehérje
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 teáskanál olívaolaj a sütéshez
  • A szószhoz:
  • 2 dl 1,5%-os tej vagy natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dkg reszelt sajt
  • A tetejére:
  • 1-2 dkg reszelt sajt
Elkészítés:

Először is ha fagyasztott spenóttal készítjük, akkor a boltban kapható 500 grammos felét vesszük, egy tálba helyezzük, és hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni. A legjobb, ha előző este vesszük ki a hűtőből, így reggel máris hozzáláthatunk a főzéshez. Ha friss spenótot használunk, akkor mosás és tisztítás után sós, forró vízben 3-4 perc alatt leforrázzuk, majd leszűrjük, kinyomkodjuk, apróra vágjuk vagy mixerrel pépesítjük.

Felteszünk egy fazékba vizet forrni. A spenótot jól lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, a túrót, a tojásfehérjét és a fűszereket. Jól összekeverjük, kb. nokedli sűrűségűre, majd kiskanál segítségével kis galuskákat szaggatunk ki belőle a forrásban lévő vízbe. Ha feljöttek a víz tetejére, lyukacsos kanállal óvatosan kiszedjük, és olajjal kikent tepsibe rakjuk.

Majd a 2 dl tejet a zúzott fokhagymával és 1-2 dkg reszelt sajttal jól elkeverjük, ráöntjük a spenótos nokedlikre, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, még kevés reszelt sajttal megszórhatjuk, pár perc alatt szépen rásül.

Megjegyzés:

Nagyon laktató étel!

A recept a program minden szakaszában úgy fogyasztható, hogy akik az első szakaszban járnak, ők zablisztet használjanak a nokedlihoz. A második szakasztól az öntet akár főzőtejszínnel is készíthető.

A receptet és a fotót Husika120 küldte. Köszönjük!

Forrás:  http://www.mindmegette.hu/sajtos-spenotos-gnocchi-sulykontroll.recept

 

Így készül a gnocchi házilag
35 perc alatt megvan!
A gnocchi - mint minden rendes tésztaétel - olasz gyökerekkel bír, ráadásul egyszerű és finom.

Vehetsz a boltban előre elkészített változatot, de mivel házilag összerakva sem bonyolult fogás, érdemes inkább saját kezűleg készítened, arról már nem is beszélve, hogy így bármivel kombinálhatod, keverhetsz bele bármilyen zöldfűszert, feldobhatod sajttal és még sok minden mással is.

Ha nem szeretnéd bonyolítani az ebédet, akkor egy kis vajban pirított zsálya tökéletes ízesítést ad neki, már csak némi friss parmezán kell a tetejére, és meg is van a hagyományos olasz ebéd.

GnocchiHozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat mosd át alaposan, majd végy elő egy alkalmas lábast, és főzd benne puhára őket. Ha ez megvolt, hámozd meg a burgonyákat, és várj egy kicsit, amíg kihűlnek, hogy könnyebb legyen velük dolgozni. Mérd ki a lisztet.

A krumplit törd össze jó alaposan, üsd bele a tojást, adj hozzá sót, majd lassan adagold hozzá a lisztet, egészen addig, amíg teljesen össze nem áll jól formálható tésztává.

Ha ez megvan, az elkészült masszát vágd négy egyforma méretű darabra, majd ezeket egyesével nyújtsd körülbelül kétcentis átmérőjű hengerekké. Egy késsel vágd őket egységes méretűre darabokra, majd a tenyereddel mindegyiket formáld ovális alakúra. Ezután már nincs más dolgod, mint enyhén sós, forrásban levő vízbe dobálni őket, majd egy-két percet várni. Ha a tészta feljön a víz tetejére, akkor kész van.

 

http://www.femina.hu/recept/a_tokeletes_gnocchi

 

Címkék: recept.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu