öltözködés lakáskultúra gasztro: Rozmaringos kalács, grillezett camembert mellé

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Rozmaringos kalács, grillezett camembert mellé

2015. március 4. szerda

 

husveti rozmaringos kalacs03Mi ma este ilyet eszünk majd a barátainkkal, de ezt gondolom róla, hogy ez egy igazi, nem hagyományos húsvéti vendégváró is lehet.
A kalácsban sok rozmaring, kevés , sült fokhagyma, némi durvára vágott mogyoró és olívaolaj van, a sajtban pedig kb. ugyanezek, annyi különbséggel, hogy a sütés utolsó pár percében  csorgatok rá egy kevés mézet is.

Előre is elkészíthető, mert a kalács eláll akár egy napot is, ha jól le van takarva, de a sajt csak frissen jó. Úgy lehet előre megsütni, hogy a camembert fa dobozának a felső részét tesszük a tepsi közepére, és ezt rakjuk körbe a kalácsgolyókkal, és így sütjük. Majd amikor megérkeztek a vendégek, csak betoljuk az előre elkészített sajtot a sütőbe, és 25 perc alatt megsütjük, végül a kalács közepére helyezzük, és már lehet is tunkolni.
Két üveg bor mindenképp legyen otthon!

 

Hozzávalók a kalácsgolyókhoz:

50 dkg sima liszt
1+1 egész tojás
0,5 dl olívaolaj
2,5 dl langyos víz
7 g instant élesztő
1 kk só
1 kk cukor
1 ek apróra vágott rozmaring
5 gerezd fokhagyma (amit előtte kevés olajon serpenyőben alacsony lángon arany színűre, és puhára sütöttünk, majd összezúztuk)
5 ek durvára vágott mogyoró
1 db 30 dekás fa dobozos camembert
5 gerezd fokhagyma (amit előtte kevés olajon serpenyőben alacsony lángon arany színűre, és puhára sütöttünk, majd összezúztuk)
1 ek rozmaring levélke (itt nincs összevágva)
7 dkg előre megpirított mogyoró
2 ek méz

 

sult camembertA kalácshoz minden hozzávalót a karos dagasztógépbe teszek, és szép simára dagasztom, majd letakarva hagyom a duplájára kelni kb. 40 perc alatt.
Apró, 2-2,5 dekás gombócokat formázok a megkelt tésztából, és körberakom vele a sajtos doboz tetejét. Lekenem a felvert tojással, tíz percig pihentetem, majd újra lekenem.
180 fokra előmelegített sütőben sütöm, amíg szép piros nem lesz, kb. 30 percig.
A sajtot óvatosan körbevágom a tetején a külső szélétől pár milliméterre, majd a lehető legvékonyabban leszedem a kérgét.
Belenyomkodom a zúzott sült fokhagymát, és a rozmaring ágacskákat. Visszateszem a dobozába. Amikor kell, 30 percig sütöm 180 fokon. Mielőtt kivenném, megszórom mogyoróval és csorgatok rá mézet.


husveti rozmaringos kalacs07

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Egyed Józsefné üzente 9 éve

Én Trappista sajttal készítettem el, viszonylag kevesebb rozmaringgal. Nem kellett, hogy más napra elálljon, elfogyott melegen. Margó

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu