Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ostoros kalács reggelire,egy bögre tejjel vagy kakaóval Andrea konyhájából kínálom.
Ostoros kalács
A tésztához:
5 dkg élesztő
4 dl tej
10 dkg kristálycukor
3 tojássárgája
60 dkg liszt
2 evőkanál étolaj
A krémhez:
20 dkg kristálycukor
25 dkg puha vaj
3 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál kakaópor
A tésztához valókat az olaj kivételével a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Az olajat csak utólag keverjük hozzá. Jó alaposan kidolgozzuk, addig dagasztjuk, amíg szépen elválik az edény falától. Ezután letakarva 45 percig langyos helyen duplájára kelesztjük.
A krémhez valókat jól kikeverjük. Sokkal jobban szeretem kristálycukorral készíteni, mert így nem szívja fel annyira a tészta sütés közben, és határozottan finomabb, igazibb, kakaósabb a végeredmény.
A
megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre
osztjuk. A kis darabokat kb. 40 cm hosszú téglalapokká sodorjuk, és a
krémmel mindegyiket megkenjük. A megkent tésztákat rúd formájúra
tekerjük, majd 3-3 rudat összefonunk. Ezt követően a két fonatot
kizsírozott, kilisztezett tepsibe helyezzük, és egy kicsit még
kelesztjük (amíg előmelegszik a sütő 180-190°C-ra). A kimaradt
tojásfehérjékkel megkenjük, majd 35-40 percig sütjük. Ha úgy látjuk,
hogy idő előtt túlságosan megpirulna, csökkentsük a hőt. Kihűlés után
szeleteljük.
Forrás:http://webcukraszda.hu/
Isteni finom!!
Egy nagyon régi szakácskönyvből készítettem el.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Túrós batyu