öltözködés lakáskultúra gasztro: Karalábét bátran ehet!

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 875 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 116 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

  Karalábét bátran ehet!


Karalábéból ön is leginkább levest vagy főzeléket készít?Ritkán megtölti?Pedig párolva,köretnek,nyersen reszelve salátának sem utolsó.És kalóriaszegény...
Ettől az étrendtől hetente 2-3 kilót is leadhat.

Reggelire
-Készítsen müzlit 5 dkg zabpehelyből,1 pohár joghurtból és 20 dkg friss gyümölcsből vagy kenjen meg egy igazi barna kenyeret,tegyen rá 10 dkg natúr friss túrót és karikázzon rá egy szép szem paradicsomot.Szórja meg a tetejét snidlinggel vagy készítsen rántottát egy tojásból és egy tojás fehérjéből.Szórjon bele evőkanálnyi snidlinget,és kikent bevonatos serpenyőben süsse meg.Egy szem paradicsomot és 3 dkg barna kenyeret egyen mellé.
10 óraira/uzsonnára.
1/2-1/2 fej meghámozott és csíkokra vágott karalábé,10 dkg túró-fűszerrel és evőkanálnyi joghurttal kikeverve.

Citrommal-mustárral
Hozzávalók: 20 dkg karalábé,késhegynyi vaj,teáskanálnyi liszt,0,5 dl húslé,2 evőkanál tejszín,bors,teáskanálnyi vágott friss kakukk fű,késhegynyi mustár, 1 evőkanál borecet,1/2 citrom reszelt héja,15 dekányi kemény húsú tengeri hal.
Kockázza föl a karalábét.Tegye szűrőkanálba,és lógassa maximum 2 percre sós,lobogó vízbe.Szedje ki a zöldséget,csapassa le hideg vízzel,csorgassa le,s tegyen  el 0,5 decinyit a főzőléből.Olvassza meg a vajat,adja hozzá a lisztet,és állandó keverés közben izzassza úgy 2 percig.Öntse fel a félretett főzőlével,a húslével meg a tejszínnel.Sózza,borsozza,majd forralja ki a besamelt.Mossa meg és tépdesse le a kakukkfüvet,tegye a mártásba a mustárral együtt.Végül forgassa bele a karalábét,és párolja össze.Tegyen fel forralni 0,5 liter vizet a sóval,az ecettel és a citrom héjjal.Főzze meg benne a halat,szedje konyhai papírtörlőre,itassa le.Petrezselymes rizzsel és a karalábéval tálaljuk.

Babbal-rozmaringgal.
Hozzávalók: 20 dkg karalábé,só,15 dkg zöld ceruzabab,1 szép szelet csirkemell,só,1 teáskanál olíva olaj,teáskanálnyi vágott rozmaring,evőkanál fűszervaj.
Mossa meg alaposan és pucolja meg a karalábét,vágja félbe és szeletelje fel.Forraljon fel vizet és ha már lobog,tegye bele 8-10 percre.Utána szedje ki és csapassa le hideg vízzel.Ezután dobja bele a karalábé főző vizébe a megpucolt babot,10 perc után szedje ki,csapassa le,majd hagyja jól lecsurogni.A húst alaposan mossa  meg és itassa le róla a vizet.Forrósítsa fel az olajat,és süsse meg a hús mindkét oldalát pár perc alatt;közben dobjon rá rozmaringot.Másik serpenyőben olvassza fel a fűszer vajat,dobja bele a karalábét és a babot,melegítse össze.

Retekkel-répával
Hozzávalók: 15 dkg sárgarépa,20 dkg fehér karalábé,10 dkg jégcsap retek,1 csomó piros retek,15 dkg fejes saláta,fél maréknyi durvára vágott dió,2 szár zeller,evőkanál narancslé.
Az öntethez: 1-1 evőkanál olaj,illetve borecet,1 kávéskanál mustár,1 kávéskanál mustármag,teáskanálnyi reszelt narancshéj,só és bors.
A sárgarépát és a jégcsap retket gyalulja le,a hónapos retket reszelje finomra.Külön tálkában tegye félre.A karalábét késsel aprítsa finomra vagy reszelje le és keverje a narancsléhez.A zeller szárat karikázza fel.A salátaleveleket rendezze tálra,majd külön halmokban rakja rá a gyalult zöldségeket.Keverje össze a dresszing hozzávalóit,és öntözze meg vele a salátát.Tetejére aprított zellerzöldet és diót szórjon.

Sajttal-spenóttal
Hozzávalók: 20 dkg karalábé,5 dkg durumtészta,só,10 dkg friss spenót,késhegynyi vaj,kávéskanál liszt,1 dl tej,1 dl húslé,evőkanálnyi reszelt sajt,só,őrölt szerecsen dió.
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.Mossa és pucolja meg a karalábét,vágja félbe,majd szeletelje fel.Dobja 3 percre lobogó sós vízbe.Vegye ki,csapassa le hideg vízzel,és hagyja  jól lecsurogni.Pucolja meg a spenótot,és alaposan mossa meg,majd szűrőkanálba téve lógassa  egy percre a lobogó vízbe.Utána csapassa le hideg vízzel,s jól nyomkodja ki,csorgassa le.A tésztát főzze ki a sós vízben.Forrósítsa fel a vajat,tegye rá a lisztet,és kevergesse izzassza 2 percig.Öntse hozzá a tejet,és a húslét,forralja fel,majd kisebb tűzön sűrítse be.Dobja bele a sajtot is.Ha elolvadt,ízesítse sóval,borssal és szerecsen dióval.Szűrje le a tésztát,keverje össze a zöldségekkel,és öntse nyakon a mártással.Tegye 30 percre a forró sütőbe.

Tejszínnel-szalonnával
Hozzávalók: 25 dkg karalábé,10 dkg tejszín,só,bors,evőkanál vaj,1 teáskanál vágott petrezselyem,2 dkg húsos szalonna,1/2 fej hagyma.
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.Mossa és pucolja meg a karalábét,vágja félbe és szeletelje fel.Dobja 2-3 percre lobogó sós vízbe;szedje ki és csapassa le hideg vízzel.Hagyja a szűrőben jól lecsorogni.Forralja fel a tejszínt,bátran sózza,borsozza.A petrezselymet keverje a tejszínbe és öntse a karalábéra.Kockázza fel a szalonnát,izzassza meg egy serpenyőben,dobja rá a hagymát,adjon hozzá csipetnyi sót.Kevergesse 1-2 percig,majd forgassa össze a karalábéval.Kenjen ki vajjal egy sütőformát,simítsa bele  a karalábét,és öntse le a besamellel.Tolja 45 percre a sütőbe.

Forrás: Kiskegyed 2017.Június 6.  26.évfolyam 23.szám (1295 )



Címkék: fogyás és karcsúság.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu