Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Módi- öltözködés-lakáskultúra
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A mai desszertünk.
Nagyon finom,könnyű,üde citromos krémmel készült.
Gyümölcsös szelet citromos krémmel
Hozzávalók a piskótához :
4 db tojás
22 dkg porcukor
10 dkg olvasztott vaj
1 db nagy citrom leve és reszelt héja
15 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
A piskóta lekenéséhez:
2 ek. házi baracklekvár
A krémhez:
3 dl tejföl
3 dl tejszín
10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
1 db citrom leve és reszelt héja
1 ek. zselatin
A krémre:
820 gramm vegyes gyümölcsmix befőtt
A tetejére:
2 db színtelen tortazselé
4,5 dl befőttlé vízzel kiegészítve (cukrot nem tettem hozzá,mert kellemes íze volt)
A piskóta készítése:
20×30 cm-es tepsihez
A tojások sárgáját a porcukorral,olvasztott vajjal jó habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt háját és levét.
Fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet,majd a tojásfehérjék kemény habját.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A sütőpapírt lehúzzuk róla.
Tálcára borítjuk és még melegen megkenjük baracklekvárral.
Visszatesszük a kihűlt tepsibe.
Alufóliával körbe burkoljuk.
A krém készítés:
Míg sül a tészta elkészíthetjük,hűtőbe tesszük felhasználásig.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A tejfölt a cukorral ,a citrom levével és reszelt héjával kikeverjük.
A zselatint 1/2 dl vízben feloldjuk,a tejfölös ,citromos krémhez keverjük,majd hozzá keverjük a tejszínhabot is.
A krémet a piskótára tesszük,elsimítjuk.
A kompótot leszűrjük.
Gyümölcsökkel kirakjuk.
A befőtt levét kiegészítjük vízzel és a zselatinnal felfőzzük.
Amikor kissé hűl,ráöntjük a gyümölcsökre .
Pár órát hagyjuk dermedni a hűtőben!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Reszelt linzer