öltözködés lakáskultúra gasztro: Diós piskótatekercs fahéjas almával.

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Diós piskótatekercs fahéjas almával

Könnyed, lágy diós piskótatekercs karamellizált, fahéjas almával töltve. Roppant gyorsan elkészíthető, és kezdők is bátran nekiveselkedhetnek!

Diós piskótatekercs fahéjas almával Elkészítés

1. A tojásfehérjét csipetnyi sóval, és a cukor kanalankénti hozzáadásával kemény habbá verem. Kézi habverővel beleforgatom a tojássárgáját, majd beleszitálom a lisztet, hozzáadom a diót, és óvatos mozdulatokkal elkeverem. Egy sütőpapírral bélet sütőtepsibe csurgatom a masszát, a tetejét elsimítom, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt világosbarnára sütöm. (Vigyázz, hogy ne süsd túl, mert könnyen kiszárad!)

2. Az almákat megmosom, meghámozom, felkockázom. Serpenyőben egy evőkanálnyi vajat olvasztok, megszórom  2 evőkanálnyi cukorral, picit hagyom karamellizálódni, rádobálom az almát és meghintem őrölt fahéjjal. Fedő alatt 5-8 perc alatt puhára párolom, majd lehúzom a tűzről, és hűlni hagyom. Közben a tejszínt kemény habbá verem, a felét elkeverem a mascarponéval és a cukorral.

3. A megsült piskótáról még melegen óvatosan lehúzom a papírt, de vissza is teszem alá, mert ezzel fogom feltekerni a piskótát. A tésztát megkenem a krémmel, majd a lehűlt karamellizált almákat is elegyengetem rajta, végül jó szorosan felhengergetem. Az almából egy kevéskét félreteszek a díszítéshez.

4. A tetejét bevonom a maradék tejszínnel, és karamellizált almával díszítem. Tálalásig hűtőben tárolom.

Tipp: Hogy a tejszín ne essen össze, érdemes a felvert habot fogyasztásig hűtőben tárolni, és csak közvetlenül tálalás előtt rákenni a roládra. Kb. 10-12 szeletre elég a megadott mennyiség.



A Te szavazatod:
Mindenki:
202 db szavazat, atlagban: 3.14

Hozzávalók

Piskótához:
- 4 ek. liszt
- 4 ek. darált dió
- 4 tojás (szétválasztva)
- 4 ek. kristálycukor (vagy egy picivel több nyírfacukor)

Töltelékhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- cukor ízlés szerint (kb. 3-4 ek.)
- őrölt fahéj
- 3 db alma







Szerző: Fincsi.hu

Címkék: sok szeretettel. 2015..04.29

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu