öltözködés lakáskultúra gasztro: ÜNNEPI ÉTKEK (fórum)

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

ÜNNEPI ÉTKEK

Ezt a témát Egyed Józsefné indította 11 éve

Kedves Klubtársaim, ide olyan ételek, italok... receptjeit várjuk, melyek anyagai Mo-n termelhetők, beszerezhetők és ünnepnapokra ajánljuk. Kímélő étrendre, v. diabéteszre is várunk recepteket. Ha Te is elkészítetted már, és tudod, hogy kb. hány személyre elegendő, ill. az összes felmerült költségeit, kérjük, azt írd a végére. Margó

Hozzászólások eddig: 6

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Egyed Józsefné üzente 10 éve

Narancsszirupos sütőtökös kuglóf

Lágy tésztájú, illatos, zamatos kuglóf reggelihez, kávéhoz, őszi délutánokra.
Narancsszirupos sütőtökös kuglóf
Elkészítés

1. A lisztet elvegyítem a reszelt tökkel, a sütőporral, narancshéjjal és a fűszerekkel (fahéj, gyömbér).

2. A kétféle cukrot habosra keverem a tojásokkal, majd hozzákeverem a maradék hozzávalót is (joghurt, olaj, vaj). A masszát összekeverem a lisztes keverékkel, és vajjal kikent, lisztezett kuglófformába kanalazom. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütöm. Hogy a teteje ne égjen nagyon meg, kb. 30 perc után fóliát helyezek a form atetejére.

3. A sziruphoz a narancsok levét és a reszelt narancshéjat a cukorral sűrűre főzöm, majd egy kiskanállal óvatosan a még langyos kuglóra locsolom (így könnyebben magába szívja).

Tipp: Az öntet különlegesebbé teszi, de egyébként elhagyható, mert önmagában is finom, szaftos a kuglóf tésztája.

Hozzávalók

Tésztához:
- 450 g tönkölybúza fehérliszt
- 1 cs. sütőpor
- 350 g reszelt sonkatök
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. friss gyömbér reszelve
- 1 narancs reszelt héja
- 180 g nyírfacukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 egész tojás
- 300 g natúr joghurt (2 kis doboz)
- 3 ek. étolaj
- 125 g puha vaj

Narancsszirup (elhagyható):
- 2 narancs leve
- reszelt héja
- kb. 10 dkg cukor

Válasz

Egyed Józsefné üzente 10 éve

A marcipán jó: Mandulás falatka

mandulás_kocka.jpgA marcipán csodálatosan finom alapanyag, ha nem tortabevonásra és figurák készítésére használjuk. Én is émelygek, ha az ételfestékes háromszoros* marcipánra gondolok, viszont ha egy jó stollen vagy a David Lebovitz-féle mandulatorta jut eszembe, mindjárt összefut a nyál a számban.

*Egy marcipánmassza lehet egyszeres, kétszeres vagy háromszoros, attól függően, hogy milyen a mandula és a cukor aránya benne. Az egyszeresben ugyanannyi mandula van, mint amennyi cukor, és ahogy a szám nő, egyre kisebb a mandula mennyisége. Létezik nullás marcipán is, ebből készült például a szilvásgombóc nevű ország tortája is. Pontosan nem tudom, hogy mitől nullás, de arra tippelek, hogy több mandula van benne, mint cukor.

Mandulás falatka

(kb. 35 db)

125 g liszt

115 g őrölt mandula

1/2 tk fahéj, gyömbér és szegfűszeg vegyesen

1/4 tk sütőpor

egy csipet só

260 g vaj, hideg

100 g cukor

1 tojás és 1 tojássárga (összekeverve és elfelezve)

140 g marcipánmassza

40 g mandulapehely

1. A lisztet összekeverem az őrölt mandulával, a fűszerekkel, a sütőporral és a sóval. Hozzáadom a cukrot is.

2. A vajat felkockázom és összemorzsolom az előbbi száraz hozzávalókkal. Hozzáadom a tojások felét és összegyúrom. Folpackba csomagolom, és 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy kicsit megdermedjen (még így is puhább lesz, mint egy szokásos linzertészta).

3. Előkészítek egy kb. 20x20 cm-es szögletes formát. Én szilikont használtam, de akár sima tortakarikában is megsüthető.

4. A tészta felét a formám méretére nyújtom, kb. fél cm vékonynak kell lennie. A forma aljára teszem. Ezután a marcipánt nyújtom ki ugyanakkorára, és a formában lévő tésztára helyezem. Következik a maradék tésztám, azt is kinyújtom, és végezetül azt is a formába teszem. A tetejét megkenem a maradék tojásokkal, megszórom a mandulapehellyel.

5. 175 fokos (légkeveréses 155 fok) sütőbe teszem 45 percre. Hagyom a formában kihűlni, aztán kb. 3 centis kockákra vágom.

Recept: Sabrinasue

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

http://www.receptbarlang.hu/index.php/magazin/receptbarlang-rss/3543-csirkemell-csaszar-modjara-2
Csirkemell császár módjára

Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 3 evőkanál pirított gomba, 1 csirkemáj, 4 vékony szelet főtt kötözött sonka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt (minél többféle, annál jobb!), 1 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkonylevél, 1-1 mokkáskanál só és törött fekete bors.

Elkészítése: A csirkemellet úgy csontozom ki, hogy egyforma szép nagy 4 húsdarabot kapjak. Húskalapáccsal enyhén megveregetem, majd megsózom. A felforrósított olajon épp csak fehéredésig sütöm a nagyon vékony csíkokra vágott csirkemájat, ezután hozzákeverem a gombát. Egy lapos, tűzálló tálat 2 dkg vajjal kikenek. A csirkemell-darabokat a maradék vajon átsütöm, majd szorosan egymás mellé a tálra fektetem. Ráöntöm a májas-gombás ragut, és a négy szelet sonkával beborítom.

Rászórom a reszelt sajtot, végül rálocsolom a tárkonnyal, sóval, borssal elkevert tejfölt. Alufóliával szorosan, lehetőleg légmentesen lezárom, és előmelegített, forró sütőben 30 percig közepes lángon sütöm. A sütés befejeztekor leveszem a tetejét, és éppen csak addig pirítom, hogy a sajt egybefüggő réteget képezzen rajta. Óriási tál vegyes salátát szoktam mellé kínálni, mert igen tartalmas, finom, laktató étel. Köret nem szükséges hozzá, csak ha nagy étkű a család.

Elkészítési ideje: 70 perc

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT PULYKA noinetcafe.hu
Hozzávalók:Nagyobb család esetén: 1 db bébipulyka, 1000 g nyers gesztenye, 500 g sovány darált sertéshús, 100 g vaj, 100 g füstölt szalonna, 2 db zsemle, 1 l tej, 1 dl tejszín, 3 db tojás, 100 g zsír, só, majoránna, őrölt bors, szerecsendió.
Kevesebb személynek: 600 g pulykamell, 150 g nyers gesztenye, 100 g sovány darált sertéshús, 30 g vaj, 50 g füstölt szalonna, 1 db zsemle, 2 dl tej, 0,5 dl tejszín, 1 db tojás, 40 g zsír, só, őrölt bors, szerecsendió

Elkészítése: Az egészben vett bébipulykát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, kívül-belül megsózzuk, a hasüreget bedörzsöljük majoránnával. A gesztenyét megmossuk, kemény héját bevágjuk és eltávolítjuk. A tej felét elkeverjük ugyanolyan mennyiségű vízzel, és a héjától megfosztott gesztenyét puhára főzzük benne. A zsemlét tejben beáztatjuk, majd kicsavarjuk. A megfőtt gesztenyét kiszedjük, és a hártyamaradványokat még melegen eltávolítjuk. A megfőtt gesztenye kétharmadát összetörjük. A vajat a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a darált húst, a kicsavart zsemlét, az összetört gesztenyét, sózzuk, fűszerezzük őrölt borssal és szerecsendióval, összedolgozzuk. Ha szükséges, kevés tejszínt adunk hozzá, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. Az elkészített tölteléket az előkészített pulyka hasüregébe töltjük, hústűvel lezárjuk.
Combvégeit összekötve, szárnyvégeit visszahajtva formázzuk. A mell és a comb vastagabb húsára vékony szalonnaszeleteket fektetünk, a felolvasztott zsírral meglocsoljuk, és előmelegített sütőben gyakori locsolgatás mellett ropogósra sütjük. Ha megsült, a sütőből kivéve pihentetjük, majd feldaraboljuk (a pulykamellet rézsutosan felszeleteljük) ügyelve arra, hogy minden adaghoz jusson a töltelékből is. Tálra rendezzük, köré rakjuk a melegen tartott főtt egész gesztenyét. Köretként párolt zöldséget, párolt aszalt szilvát, burgonyapürét vagy bő zsírban sült burgonyát adhatunk.
A pulykamellből ugyanígy készíthetjük el, csak a szeleteket enyhén kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, és ebbe töltjük az elkészített tölteléket. Feltekerjük és vagy megtűzzük fogvájóval, vagy megkötözzük és így sütjük meg, sűrű locsolgatás mellett.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Ünnepi italok házilag

Nők Lapja Cafe / Gasztro
Kessel Krisztina


2/14
Házi tojáslikőr

Ahány ház, annyi recept; de az alap a negyed liter tej, a 12 tojás, egy bögre cukor és egy jó adag tejszín; valamint az alkohol. Régen lehetett 90 százalékos alkoholt kapni a patikákban, most ezt vodkával vagy rummal szokták helyettesíteni.

Gyömbéres pezsgő

Friss gyömbérrel és csillagánizzsal is feldobhatjuk a pezsgőt.


4/14
Forrós vajas rum

Az angolok kedvenc ünnepi italához csupán személyenként egy feles barna rum, egy szeletke vaj, barna cukor, szerecsendió, fahéj és víz kell. Mondhatni vízzel és vajjal forralt rum.

Forralt bor

Vörösborhoz narancshéjat, fahéjat, kardamomot, csillagánizst és jó sok cukrot adunk; de tehetünk bele egy kis brandyt is.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Nők Lapja Cafe / Gasztro

Mi ezt ajánljuk.

Szilvalekvárral töltött sertéskaraj sült burgonyával és rukkolával

Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg sertéskaraj
• 8 szelet szárított sonka
• 4 evőkanál jó sűrű szilvalekvár
• 4 darab aszalt szilva
• só
• olaj a sütéshez
A körethez:
• 10 dkg rukkola
• 5 dkg vaj
• 60 dkg burgonya
• olaj a sütéshez

A karajból 8 szeletet vágunk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. Négy szeletet egy deszkára helyezünk, majd bekenjük jó sűrű szilvalekvárral, és megszórjuk az apróra vágott aszalt szilvával. A másik 4 szelet húst ráhelyezzük a tetejére, majd ezeket a „páros húsokat” betekerjük a szárított sonkával. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és közepes lángon a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A körethez az alaposan megmosott burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd cikkekre vágjuk, és olajban megpirítjuk. A rukkolát kevés vajon átforgatjuk, és a burgonyával együtt a hús mellé

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu