öltözködés lakáskultúra gasztro: Irány a konyha. (fórum)

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Módi- öltözködés-lakáskultúra

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, ...
Szeretettel fogadunk: Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 483 db
  • Videók - 329 db
  • Blogbejegyzések - 868 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 114 db

Üdvözlettel,

MÓDI-öltözködés-testápolás-lakáskultúra-gasztro vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Irány a konyha.

Ezt a témát szilasi ilona indította 7 éve

Recepteket lehet ide írni.

Hozzászólások eddig: 84

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 7 hónapja

Áfonyás morzsasüti.

Hozzávaló ( 4 személyre ):

A tésztához:
- o,5 kg áfonya,
- 1 evőkanál citromlé,
- 1 teáskanál citrom hús,
- 2 evőkanál liszt,
- 5 dkg cukor,
- 1 teáskanál őrölt fahéj.

- A feltéthez:
- 10 dkg liszt,
- 5 dkg cukor,
- 5 dkg barna cukor,
- 1 csipet só,
- 5 dkg vaj,
10 dkg zabpehely,
- 10 dkg szeletelt mandula.

Elkészítés:

Óvatosan forgassuk össze az áfonyát a citromlével,a citrom hússal,5 dkg cukorral,2 evőkanál lisztel és az őrölt fahéjjal.Az így elkészült masszát tegyük egy tepsibe.Egy robotgép segítségével vegyítsük össze 10 dkg liszttel,5 dkg fehér és barna cukorral és egy csipet sóval.Adjuk hozzá a kockákra vágott vajat és keverjük addig,amíg a vajdarabok babszem méretűvé lesznek.Tegyük át egy tálba,adjik hozzá a zabpelyhet és a mandula felét,majd kézzel gyúrjuk össze és terítsük el egyenletesen az áfonyás alapon.Szórjuk be a maradék mandulával és 180 Celsius sütőben süssük 40 perc alatt készre.

Forrás:

Sajnos nem tudom,hogy meik szórólabpan találtam ezt a receptet,de a hátuljára ez volt írva
( Az akció 2016.06.30. és 07. 31. között érvényes amíg a készlet tart.

175738_f31ee51c0dba_s

Lencse krém leves..jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 7 hónapja

Mézes puszedli recept.

Hozzávalók:

-45 dkg sima liszt ( átszitálva ),
-25 dkg porcukor ( átszitálva ),
- 3 egész tojás,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
-15 dkg langyos méz,
- Fűszerek ( Például; ánizs,fahéj,szegfűszeg ),
Ízlés szerint.

Elkészítés.
Ebből a száraz anyagokat külön összekeverjük,s utána tesszük hozzá a mézet és a tojást.A begyúrt tésztát pihentetjük 12-24 órán át lezárt zacskóban vagy kelesztő tálban.Utána jól átgyúrjuk,5-6 mm vastagságra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.A tepsibe 180 Celsius fok körüli hőmérsékleten megsütjük,nagyon hamar,5-6 perc alatt.Ha nagyon keményre sikerülne zárható fémdobozban szeletekre vágott almával együtt eltesszük,1-2 nap múlva megpuhul.

Forrás:
Konyha sziget 2018/Tél 6.évfolyam.

175730_7052654bb01a_s

Ananászos csirke mall..jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 9 hónapja

Pácolt oldalas,barackos salátával.

Hozzávalók:( 4 személyre ); 800 g sertésoldalas, 1-2 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál mustár, 330 ml sör, 2-3 db babérlevél, 4-5 db egész fekete bors, só 1 fej lila hagyma, 1 evőkanál balzsamecet, 4 db őszibarack, 2 evőkanál vaj, 150 g konyhakész rukkola vagy madársaláta, 150 g konyhakész fejes saláta, 100 g feta sajt, 4 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál citromlé.

1; Az oldalast mossuk meg,töröljük szárazra,majd a csontok mentén daraboljuk fel.Keverjük simára a barna cukrot,a mustárt és a sört,majd ezután adjuk hozzá a babérleveleket,valamint az egész fekete borsot.Forgassuk az így kapott pácba az oldalasdarabokat,és rakjuk a hűtőbe 2-3 órára,de még jobb ha egész éjszakára.

2; Tegyük egy nagy serpenyőbe az oldalasdarabokat a páccal együtt,és közepes lángon,lefedve pároljuk puhára.Végül sózzuk meg.

3; A meghámozott lila hagymát vágjuk fel vékony cikkekre,és locsoljuk meg a balzsamecettel.A meghámozott barackokat szeljük félbe,cikkezzük fel,majd pirítsuk meg a felforrósított vajon.

4; Halmozzuk tányérokra a megmosott salátaleveleket,a pirított barackot és a balzsamos hagymát.Morzsoljuk rá a fetát,locsoljuk meg olívaolajjal,valamint a citromlével,végül rendezzük el rajta az oldalasdarabokat.A salátát csak tálalás előtt közvetlenül állítsuk össze,hogy ne essen össze!


Forrás:Legyél Takarékos ingyenes újság.

175383_366f179cdf7c_s

Pácolt oldalas,barackos salátával..jpg

175384_ecb51750657b_s

Legyél takarékos.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 9 hónapja

Tejfölös cseresznyésleves - villámgyorsan.

Hozzávalók: ( 4 személyre).
A leveshez: 50 dkg magozott cseresznye,1 rúd fahéj, 1 teáskanál szegfűszeg, 2 szelet citrom, 9 dkg cukor, 1 csipet só.

A habaráshoz: 2 dl tejföl,2 evőkanál liszt.

1; A tejfölös hideg cseresznyeleves elkészítéséhez egy lábosba öntjük a kimagozott cseresznyét,.hozzáadjuk a leves többi hozzávalóját,és felöntjük annyi vízzel,amennyi bőven ellepi.Felforraljuk.

2; A habaráshoz a lisztet kikeverjük a tejföllel,majd adunk hozzá 1-2 merőkanállal a forró cseresznyeléből,csomómentesre keverjük,majd behabarjuk vele a levest.

Forrás:Legyél takarékos ingyenes újság.

175302_a52be7812e95_s

Tejfölös cseresznyésleves-villám gyorsan..jpg

175303_6f01483bf915_s

Legyél takarékos.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 9 hónapja

Áfonyás-epres kekszjégkrém.

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone,2 csomag vaníliás pudingpor,1 dl tej,3 dl habtejszín,1 zacskó négyzet alakú keksz,10 dkg áfonya,10 dkg eper,10 dkg fehér csokoládé.

1; A nyári gyümölcsös,kekszjégkrém elkészítéséhez előbb a mascarponét elkeverjük a vaníliás pudingporral és a tejjel,majd a habtejszínt keményre verjük,és hozzákeverjük a krémhez.
2; A sütőforma aljára kekszet teszünk,rákenjük a krém egy részét,megszórjuk az áfonyával és az eperrel,erre újból rétegezzük a kekszet,a krémet,a gyümölcsöt,majd még egy réteget készítünk.A tetejére krém és gyümölcs kerül,majd minimum 4-5 órára a fagyasztóba tesszük.
3;A fehér csokoládét vízgőz felett vagy a mikrohullámú sütőben megolvasztjuk,és ezzel meglocsoljuk a kekszjégkrémet,mielőtt felvágjuk.

Forrás: Legyél Takarékos! című ingyenes újság.

175289_ff4ef8a0073a_s

Áfonyás-epres kekszjégkrém..jpg

175290_c54a493f0177_s

Legyél takarékos.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 10 hónapja

Puncsos-tejfölös torta.

Hozzávalók-( 8-10 szelethez ),
A töltelékhez: 1 tasak puncsízű pudingpor,
400 ml tej,
75 g kristájycukor,
200 g tejföl,
1 evőkanál rumaroma.
A tésztához:200 g liszt,
1 db tojás,
125 g vaj,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
50 g kristálycukor,
1 evőkanál keserű kakaópor+ a díszítéshez,
1 evőkanál tejföl.

1,A pudingport keverjük ki a tejjel és a cukorral,főzzük sűrűre,majd hűtsük ki.Végül adjuk hozzá a tejfölt és a rumaromát.
2,A hozzávalókból gyúrt tésztát felezzük el.Nyújtsuk ki mindkét adagot 6-7 mm vastagra,a kapcsos tortaforma méretére.
3,Tegyük az egyiket a sütőpapírral kibélelt,20 cm átmérőjű formába.Miután a krémet rásimítottuk,fedjük le a másik tésztával.
4,Süssük a tortát a 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig.Hagyjuk a formában teljesen kihűlni,mielőtt eltávolítanánk a karimát,és felszeletelnénk.

Forrás:
Fanny magazin.

174924_726b616374c8_s

Pudingos álmok..jpg

174925_bfe90a0ee6d9_s

Fanny 2020 02 26.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 11 hónapja

HOZZÁVALÓK 12 DB PALACSINTÁHOZ (A MÉRCE 2,5 DL-ES BÖGRE):
3 db tojás
1 csipet só
2 ek kristálycukor
1 és 2/3-ad bögre búzadara
2 és 1/2 bögre tej
5 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A tojásokat a sóval és a cukorral egy tálban felverjük, hozzáadjuk a búzadarát és 15 percre félretesszük.
A vajat felolvasztjuk, visszahűtjük.
Amint a dara megduzzadt, kisebb adagokban hozzákeverjük tejet, és a felolvasztott, kihűlt vajat.
Szokásos módon, kevés olajjal megkent palacsintasütőben kisütjük a tésztát.
Túróval, lekvárral, kakaóval vagy bármivel, amit szeretünk, töltsük meg a kész palacsintákat!
Ha szeretnéd tudni, mitől lesz isteni a palacsintatészta, kattints a trükkért ripost.hu-ra >>>

Forrás: https://www.mindmegette.hu/buzadaras-palacsinta-grizes-palacsintateszta-recept-63930/?utm_campaign=2023-05-04&utm_medium=email&utm_source=mme_heti_hirlevel&utm_content=position_0

174662_b44fb0731fab_s

palacsinta..jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 11 hónapja

Gombás párolt csirkemell ( 2 személyre ).

Egy nagyobb teflonserpenyőben hevítsen fel 1 evőkanál olívaolajat,majd pirítsa meg rajta 2 szelet megmosott,megtisztított csirkemellfilét mindkét oldalát.
Sózza,borsozza meg,facsarja rá 1/2 citrom levét,öntse le körülbelül 100 ml csirkeleves-alaplével,és szórjon mellé 70 g felaprított gombát.
Fedje le,forralja fel,és kis lángon főzze 20 - 25 percig,amíg a csirke meg nem puhul.
Ekkor vegye ki a húst.
A szaftot forralja sűrűre,majd keverjen bele némi apróra vágott kakukkfüvet és majorannát,valamint 2 db felkarikázott újhagymát.
Ízlés szerint sózza,borsozza meg,és kanalazza a húsra a gombás mártást.
Köretként párolt barna rizs illik mellé.

Forrás: Fanny magazin.

174590_8bfc6110da66_s

Gombás párolt csirkemell..jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 11 hónapja

Fűszeres paradicsomlé ( 2 személyre ).

Turmixoljon össze 200 g konzervparadicsomot 40 g felaprított kígyóuborkával,1/2 db piros kaliforniai paprikával és 1 db újhagymával.
Ízlés szerint sózza,borsozza meg,és keverjen hozzá 1 evőkanál apróra vágott bazsalikomot.
Oldjon fel 1 teáskanál zselatinport némi vízben,és keverje a paradicsomos alaphoz.
Két formát vékonyan kenjen ki olívaolajjal,és ossza el bennük a keveréket.
Néhány órára tegye a zselét a hűtőbe,hogy megszilárduljon.
Tálalás előtt borítsa ki,és fogyasszon el mellé 1 - 2 szelet Graham-toast kenyeret.

Forrás: Fanny magazin.

174588_e1fb2f41a164_s

fűszeres paradicsomlé..jpg

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu